Kapteeni

Kapteeni/
Sääntö- ja tasoitustoimikunta

Kapteeni Antti Ojala


Jäsenet (tarkennetaan syyskokouksen valintojen perusteella)

  • Antti Ojala, kapteeni


Kapteenin tehtävät

Kapteeni edesauttaa toiminnallaan ja esimerkillään seurahenkeä, yhteenkuuluvuutta ja viihtyvyyttä.

Kapteeni toimii myös sääntö- ja tasoitustoimikunnan puheenjohtajana. Kapteenin vastuulla on edistää golfin sääntöjen ja hyvän golfkäytöksen noudattamista Master Golfissa.

Kapteenilla on velvollisuus puuttua kaikkiin sääntö- ja etikettirikkeisiin omalla kentällään ja oman seuran jäsenten rikkeisiin muiden seurojen kentillä. Kapteeni voi rikkeen tapahduttua annetun toimivallan puitteissa:

  • neuvoa ja opastaa pelaajaa
  • tarvittaessa tarkistaa pelaajan tasoituksen oikeellisuuden
  • antaa huomautuksen
  • ehdottaa johtokunnalle määräaikaisen peli-, oleskelu- tai kilpailukiellon antamista
  • ehdottaa johtokunnalle jäsenen erottamista seuran jäsenyydestä.

Sääntö- ja tasoitustoimikunta vastaa yhdessä kenttätoimikunnan kanssa kentän rajoista ja muista merkinnöistä sekä kentän Course Rating- ja Slope-määräyksistä.

Sääntö- ja tasoitustoimikunta ylläpitää kenttien paikallissääntöjä yhteistyössä muiden toimikuntien kanssa.

Toiminta 2024

Kapteenin vastaanotto

Kapteeni järjestää keväällä (huhti-toukokuussa 2024) päivän Bodomin kartanolla, jolloin hän esittäytyy ja tervehtii pelaajia. Tavoitteena lisätä vuorovaikutusta kapteenin ja pelaajien välillä ja tilaisuus myös mahdollistaa esittää kapteenille kysymyksiä, toiveita ja mielipiteitä pelaamiseen, sääntöihin jne liittyen.

Kilparyhmien pelaajia sekä kilparyhmien ulkopuolella olevia pelaajia kannustetaan osallistumaan aktiivisesti Master Golfin järjestämiin kilpailukalenterin mukaisiin tapahtumiin, mukaan lukien viikkokilpailut ja Men Only.

Men Only kilpailuja jatketaan kaudella 2024

Kilpailut pelataan 8-henkisin joukkuein Pickalassa, Sarfvikissa, Nordcenterissä, Lohjalla ja Masterissa. Kilpailu on suunnattu ensisijaisesti tasoituksella (HCP) 4.5-20 pelaaville miehille. Tavoitteena aktivoida lisää uusia pelaajia ryhmään.

Captain´s ShootOut 2024

Vuonna 2021 alkanut Captain´s Cup muuttuu kaudella 2024 yksipäiväiseksi ShootOut -kilpailuksi. Pelimuotona tasoitukseton lyöntipeli 18 r, jonka jälkeen 6-8 hengen ShootOut. Kilpailu on suunnattu Master Golfin mid- ja seniori-ikäisille jäsenille. Kilpailun ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Kilpa- ja aktiivipelaajien toiminnan kehittäminen

Kaudella 2020 alkanutta ja Master Academyn vetämää Masterin kilpapelaajille suunnattua opetus- ja peliharjoittelua jatketaan myös kaudella 2024. Harjoitusryhmien ja toiminnan kehittäminen tapahtuu yhdessä Master Golf Academyn opettajien kanssa.

Kilparyhmien ulkopuolella olevia aktiivipelaajia, eli pelaajia, jotka eivät kilpaile SGL:n sarjoissa, edesautetaan ja rohkaistaan osallistumaan Masterin Akatemian tarjoamiin ’pelurin polun’ harjoitteluryhmiin ja ideologioihin.

Edustuspelaajien kulut Master Golf Club ry:n johtokunnan vuodelle 2024 laatimien kriteerien mukaisesti

Fokus pidetään (i) SM-tason yksilö- ja joukkuekilpailujen osallistumiskuluihin, (ii) edustuspelaajien range-poletti maksuihin.

Säännöt ja etiketti

Kauden alussa järjestetään tapaaminen, jossa kerrataan sääntöjä ja uuden tasoitusjärjestelmän tuomia muutoksia ja kysymyksiä. Tapaamisen toisena keskustelun aiheena on toimiminen golfkentällä, mukaan lukien mm. (i) turvallisuus, (ii) pelaamisen sujuvuus ja toisten huomioiminen, sekä (iii) kentän kunnosta huolehtiminen.

Kauden alussa järjestetään infotilaisuus edustuspelaajien harjoitus- ja kilpailumahdollisuuksista sekä aktiivipelaajien harjoitusmahdollisuuksista Master Academyn tarjoamia ’pelaajan polkuja’ hyödyntäen.

Lisäksi selvitetään jäsenistön halukkuutta golfin tuomari- ja sääntökoulutukseen, joka järjestetään tarpeen mukaan alkukaudesta 2024.