Vastuullisuus

Vastuullisuus Master Golfissa

Yhdessä määritellyt suuntaviivat tähtäävät vastuullisuuteen kaikilla toimintamme osa-alueilla. Jatkuvasti tapahtuva seuranta ja valmius nopeaan reagointiin asioiden parantamiseksi on päivittäistä tekemistämme Master Golfissa.

Yrityksemme Kestävä kehitys -ajattelu tähtää vastuullisuuteen niin ympäristön ja rakennusten, kenttien, henkilöstön kuin myös talouden näkökulmasta.

Ympäristö ja rakennukset

Master Golf sijaitsee kulttuurihistoriallisessa ympäristössä Bodominjärven rannalla Natura- 2000 alueen läheisyydessä. Huomioimme arvokkaan sijaintimme vastuullisella toiminnalla ja sitä kunnioittaen.

Bodomin Kartanon alueella sijaitsee useita vanhoja ja uniikkeja rakennuksia, joita korjataan ja kunnostetaan vuosittain huomioiden niiden historiallinen arvo kuitenkin nykypäivän vaatimuksia noudattaen.

Kartanorakennusta lämmitetään maalämmöllä ja olemme asennuttaneet ilmalämpöpumppuja kaikkiin rakennuksiin.

Pysäköintialueeltamme löytyy latauspisteitä sähköautoja käyttäville asiakkaillemme. Kesällä 2023 asennettiin aurinkopaneelit tallirakennuksen katolle.

Teetämme erilaisia luontoselvityksiä. Vuonna 2022 tehtiin alueemme linnustoselvitys.

Metsänhoitosuunnitelmamme on osa ympäristömme vastuullista vaalimista.

Uhanalainen mustakurkku-uikku pesii Master Golfin alueella.

Kentät

Olemme GEO-sertifioitu golfkenttä, joka huomioi toiminnassaan ympäristövaikutukset.

Master Golf on tehnyt myös hiilijalanjälkiselvityksen (Carbon Neutral Golf Course).

Mittaamme ympäristövaikutuksiamme päivittämällä näitä molempia säännöllisesti.

Työkoneemme ovat vähäpäästöisiä ja käytämme ympäristöystävällisiä lannoitteita.

Kenttäalueen pumppaamoiden pumput on uusittu, ja olemme optimoineet kastelujärjestelmämme käytön säästääksemme sekä vedenkulutusta että sähköä.

Henkilöstö

Henkilöstön hyvinvointiin ja viihtyvyyteen panostetaan luomalla hyvät työskentelyolosuhteet ja tarjoamalla ajanmukaiset työvälineet niin toimistolla kuin kentällä.

Työturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota perehdytyksessä.

Talous

Master Golfin talous on vakaalla pohjalla ja olemme velaton yhtiö. Toimimme suunnitelmallisesti ja vastuullisesti taloudenpidossa, mikä mahdollistaa toimintamme jatkuvan kehittämisen. Tämä mahdollistaa osakkeidemme arvon säilyttämisen alan kärkipäässä.