Sirpa Nybergille SM-kultaa

Onnittelut SM-kullasta Sirpa
Nybergille

Seniorinaisten SM-kilpailut pelattiin sarjoissa N50, N60, N65 ja N70 Forest-kentällä. Kisaamaan lähti yhteensä 102 naista. Ilma suosi kisaa ensimmäisenä päivänä, lauantaina tuli pieni sadekuuro illansuussa, mutta muuten selvittiin kuivin jaloin. Sunnuntaina keli oli oikein kesäinen ja lämmin, kunnes N60-sarjan tullessa maaliin saatiin sadetta ja ukkonenkin jyrähteli, minkä takia peli jouduttiin keskeyttämään noin puoleksi tunniksi.

31.7.2022

Ensimmäisenä matkaan lähti N50-sarja. Taistelu kärjessä oli kovaa. Voiton vei kuitenkin Annie Sivelä (JG) selvällä neljän lyönnin erolla +8 (76+76). Pickalan ladyt tsemppasivat hienosti ja toiseksi tuli Marika Soravuo tuloksella +12 (73+83) ja kolmanneksi Anna-Maria Lehtonen +13 (78+79). Neljänneksi tuli Lohjan Virpi Haataja ja viidenneksi HGK:n Gitta Kauppi. Parhaan masterilaisen, Anita Ojalan, sijoitus oli T16 (81+88).

N60-sarjassa käytiin jännittävää taistoa mitaleista loppuun asti. Mestariksi pelasi tänä vuonna Elina Schuurman (HGK) tuloksella +23 (83+84). Hopeaa pelasi lyönnin erolla Tuija Kohonen (HIFK Golf) (82+86). Pronssia sai Marianne Kangasniemi (SGC) taas lyönnin erolla (88+81). Samalla tuloksella neljännen ja viidennen sijan veivät viime vuoden voittaja Marja Virtanen (NRG) ja Minna Mäntylä (EPG). Mitalisija ratkesi siis tämän päivän paremmalla kierrostuloksella Mariannen hyväksi. Masterin Liisa Pättiniemi-Fagerström oli jaetulla 14. sijalla (+32).

N65-sarjan mestariksi pelasi Talin Seija Lammi tuloksella +20 (85+79). Hopealle ylsi viime vuoden mestari Pirkko Havukainen (SGC) tuloksella +25 (81+88) ja pronssia pelasi Aura Golfin Päivi Honka, tuloksella +32 (88+88). Masterin Arja Rautakallio oli sijalla 7 tuloksella +39.

N70-sarja oli masterilaisittain erittäin jännittävä, kun loppua kohden neljän parhaan joukossa mitalisijoista kamppailivat Sirpa Nyberg, Gita Laitinen ja Leena Haavisto. Voiton vei lopulta Sirpa Nyberg tuloksella +32 (88+88), hopeaa Erja Helen-Salonen (AGK) +35 (85+95) ja pronssia Erja Saraste (PGC) +37 (93+88). Gita Laitinen oli viides samalla tuloksella kuin kolmas ja neljäs sija.Leena Haavisto sijoittui kuudenneksi tuloksella +38.

SIRPA NYBERGILLE SM-KULTAA!

Lämpimät onnittelut Masterin Sirpa Nybergille, joka voitti eilen N70-sarjassa SM-kultaa!🥇

”En uskaltanut edes haaveilla kultamitalista. Tilanne selvisi vasta scoring-alueella, jossa Jaska tuli onnittelemaan. Ensimmäisellä kierroksella jäi birdie-putteja kentälle, toisella kierroksella piti vähän enemmän ”taistella” lyöntien kanssa. Parasta oli ehdottomasti se, että voitto tuli omalla kotikentällä”, mestari-Sirpa kommentoi.

Seniorinaisten SM-kisat pelattiin siis viikonloppuna Masterin Forest-kentällä. N70-sarjassa myös muut masterilaiset olivat mitalikannassa ihan loppumetreille saakka. Gita Laitinen nousi upeasti sijalle T3 (pronssimitali jaettiin kakkospäivänä parhaan tuloksen tehneelle) ja Leena Haavisto sijalle T6.

N50-sarjan kovatasoisessa joukossa Anita Ojala oli hienosti sijalla T16/47 ja N50-sarjassa Liisa Pättiniemi-Fagerström sijalla T14/25.

Isot kiitokset Masterin henkilökunnalle hienosti järjestetyistä kisoista – seniorinaisten facebook-ryhmässä arvosanaksi oli annettu 10+. Erityiskiitokset kenttähenkilökunnalle, joka oli virittänyt Forestin mainioon kisakuntoon.”

Lämpimät onnittelut kaikille mitalisteille!

30.7.2022

Ensimmäisen päivän jälkeen N50-sarjan kärjessä on Pickalan Marika Soravuo tuloksella +1 (73), toisena Annie Sivelä Jyväs-Golfista tuloksella +4 ja kolmatta sijaa jakavat Anna-Maria Lehtonen (PGC) ja Virpi Haataja (StLG) tuloksella +6. Masterilaisista Anita Ojala on hienosti jaetulla 8. sijalla tuloksella +9.

N60-sarjassa johdossa on HIFK Golfin Tuija Kohonen tuloksella +10 (82), toista sijaa jakaa peräti neljä pelaajaa tuloksella +11: Elina Schuurman (HGK), Minna Mäntylä (EPG), Kristiina Junni (HyG) ja Riitta Andersin (Tawast). Parhaana masterilaisena on Liisa Pättiniemi-Fagerström jaetulla 9. sijalla (+14)

N65-sarjassa kärkisijaa pitää viime vuoden mestari Pirkko Havukainen (SGC) tuloksella +9 (81). Toisena on Seija Lammi (HGK) +13 ja kolmantena Päivi Honka (AG) +16. Masterilaisista Arja Rautakallio on ensimmäisen päivän jälkeen sijalla T10 tuloksella +22.

N70-sarjaa johtaa Erja Helen-Salonen (AGK) tuloksella +13 (85), jaetulla toisella sijalla ovat Master Golfin Leena Haavisto ja Sirpa Nyberg sekä Messilä Golfin Ulla Pirhonen, tuloksella +16. Master Golfin Gita Laitinen on heti perään viidentenä tuloksella +18.

Onnea kaikille toiseen pelipäivään! Kisoja saa mielellään tulla seuraamaan ja kannustamaan pelaajia! N50-sarjan kuuma ryhmä lähtee klo 10.30, N60-sarjan klo 12.00, N65-sarjan klo 12.50 ja N70-sarjan klo 13.50.