FT 1.osakilpailu

Finnish Tourin ensimmäinen kilpailu, WestStar Open, pelattiin hyvin vaihtelevissa olosuhteissa Kullo Golfin hyväkuntoisella kentällä. Sää vaihteli ukkosesta, kovasta tuulesta sekä rankasta vesisateesta aurinkoiseen ja tyyneen. Kullo Golfin kenttä on aina ollut mieleeni, etenkin viime vuosina, kun olen menestynyt hyvin siellä pelatuissa kilpailuissa.

Kauden ensimmäinen kilpailukierros alkoi Kullo Golfin väylältä 12 jopa odotuksiakin paremmin. Olin 7 väylän jälkeen viisi alle kentän ihannetuloksen. Tämän jälkeen edessäni olivat minulle haasteellisemmat väylät, joissa on helppoa tehdä ylimääräisiä lyöntejä aiheuttavia virheitä. Olen todennut, että väylät 5-11 ovat hyvän tuloksen kannalta oleellisia. Pelityylini on näillä väylillä hyvin konservatiivinen. Melkein jokaisella väylällä avaan raudalla, joka helpottaa avauksia. Toisaalta se pidentää lähestymisiä, mutta niissä unohdan liput ja tähtään keskelle griiniä välttääkseni isoimmat virheet. Ensimmäisen kierroksen tulos 68/-4 oikeutti jaettuun toiseen sijaan. 

Toinen kierros alkoi ukkosen aiheuttamalla keskeytyksellä. Onneksi keskeytys tuli juuri ennen lähtöäni. Ukkoskeskeytys kesti noin 45 minuuttia. Kierros alkoi rankkasateessa väylältä 12. Sää vaihteli seuraavat kaksi tuntia hyvin nopeasti rankkasateen ja auringonpaisteen välillä. Tämän jälkeen alkoi navakka tuuli juuri, kun astuin väylän 2 tiille. Pelasin jälleen tähän asti hyvin ollen kaksi alle parin. Kentän toiselle väylälle tein bogin, mutta onnistuin tekemään väylille 3 ja 4 birdiet. Suurin haaste oli vasta edessä. Väylät 6, 7 ja 9 pelattiin kovaan vastatuuleen, joissa virheiden tekeminen on helppoa. Tein väylillä 6 ja 7 pienet virheet, joihin tein bogit. Loppujen lopuksi 71/-1 oli hyvä taistelu. Kahden päivän jälkeen olin jaetulla toisella sijalla viiden muun pelaajan kanssa.

Kolmas päivä oli aurinkoinen, mutta tuulinen. Tavoitteenani oli pelata bogiton kierros, joka onnistui yhtä reikää lukuunottamatta. Ensimmäiset yhdeksän reikää pelasin yhden alle parin. Väylän 10 avauksessa olin liian ahne, joka aiheutti vesiesteeseen menneen pallon ja sen myötä tuplabogin 145m par 3 -väylälle. Tästä virheestä eteenpäin tavoitteenani oli pelata mahdollisimman paljon alle parin. Tämä alkoi mainosti, kun tein eaglen väylälle 12, joka on yli 500m par 5. Eaglea seurasi  kaksi birdietä väylille 14 ja 15. Tuloksena oli 69/-3. Yhteistulos -8 riitti tällä kertaa neljänteen sijaan.

Oli ilo huomata talven työn tuottaneen tulosta ja sen myötä odotan innolla tulevia kilpailuja! 

Alla on linkki tuloslistaan.

Hyvää alkukautta ja hyviä lyöntejä!

Saku Halonen

Uutiset – 15.7.2024

Seniorien kuukausikilpailu

Uutiset – 15.7.2024

Saku Pirkkalassa