Saku Eezy Openissa Golf Pirkkalassa

Finnish Tourin 4. osakilpailu eli Eezy Open pelattiin Golf Pirkkalassa 6.-8.7. Kenttä on yleensä aina upeassa kunnossa ja niin oli tälläkin kertaa. Kenttähenkilökunta oli saanut kentän huippukuntoon, vaikkakin kenttä oli hyvin pehmeä sateiden takia. Eezy Open on Finnish Tourin suurin kilpailu palkintopottinsa takia ja siten kilpailuun osallistuu muitakin huippunimiä normaaleiden Finnish Tourilla pelaavien pelaajien lisäksi. Tässä kilpailussa esimerkkeinä olivat Lauri Ruuska ja Roope Kakko, jonka kanssa pelasin ensimmäiset kaksi kierrosta.

Ensimmäinen kierros oli omalta osaltani ihan hyvä, vaikka tulos ei paljon mieltä lämmittänyt. Sateiden aiheuttaman pehmeyden takia tuloksen teko oli helpompaa kuin normaalisti. Aloitin kierroksen vahvasti pelaten ensimmäiset 9 reikää eli kentän takaysin kaksi alle parin, mutta takaysin pari virhettä maksoivat ja lopputuloksena 72/E. Löin palloa kohtuullisen hyvin, mutta muutaman virheen takia hyvä tulos jäi tulematta.

Toisena päivänä lähdin juuri cut-rajan sisäpuolelta. Se ei vaikuttanut peliini ollenkaan ja lähdin heti ensimmäisellä väylällä hyökkäämään. Ensimmäinen birdie tuli väylällä 3. Ensimmäiset 9 reikää pelasin kaksi alle parin kahden birdien turvin. Takaysillä jatkoin hyvää peliä pelaten sen myös kaksi alle parin. Viiden birdien ja yhden bogin myötä pelasin 68/-4.

Kolmannelle kierrokselle lähdin samalla pelisuunnitelmalla kuin kahtena edellisenä päivänä. Pelini ei ollut samalla tasolla kuin toisena päivänä, mutta taistelu oli kovaa ja sen myötä annoin itselleni mahdollisuuden nousta tuloslistalla ylöspäin. En kuitenkaan saanut tarvittavia birdieitä sisään, mutta bogejakaan ei tullut kuin yksi. Päivän päätteeksi tuloskortista löytyi kolme birdietä ja yksi bogi, joten tulos oli 70/-2. Tuloksilla 72, 68, 70 (-6) sijoituin jaetulla 12. sijalle.

Ensimmäiset kaksi kierrosta olivat minulle opettavaisia. Näin niiden aikana European Tour -voittajan ja nykyään Challenge Touria pelaavan Roope Kakon peliä. Suurin ero minun ja hänen pelissään on wedge- ja rautapeli. Kakko oli erittäin tarkka wedgelyönneissä, kun vastaavasti minulla mitoissa ja suunnissa on hieman hakemista. Kolmannella kierroksella pelasin kilpailun toisen Masterilaisen, Topias Palinin, kanssa. Oli ilo nähdä Finnish Tourin kärjen tuntumassa muitakin Masterilaisia. Topias pelasi viimeisellä kierroksella laadukasta golfia. Kolmannen kierroksen tulos oli sama kuin minulla eli 70/-2. Topias sijoittui tuloksilla 68, 71, 70 (-7) sijalle T8.

Tästä on hyvä jatkaa kautta lyöntipelin SM-kilpailuihin Koski-Golfiin!