Saku 6. Lakistossa

Hei Masterilaiset,

Finnish Tourin kilpakausi alkoi 16.-18.5 Hirsala Golfissa. Olin siellä myös mukana, mutta huonon pelini takia kilpailusta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. 

Kauden toinen Finnish Tourin osakilpailu pelattiin Suur-Helsingin Golfissa Lakistossa 30.5-1.6. Kilpailussa sää oli pääsääntöisesti aurinkoista ja lämmintä. Ensimmäisenä päivänä aamulla satoi hieman, ja toisena päivänä illalla tuli ukkonen, joka keskeytti kilpailun noin tunniksi.

Ensimmäisen päivän aloitin kevyessä vesisateessa, joka loppui noin viidennen väylän kohdalla. Omaa peliäni sade ei haitannut. Avauskierroksen pelini oli tasaista ja hieman yksipuolista. Muutamien virheiden ja missattujen mahdollisuuksien myötä tuloskorttiin merkattiin 16 kappaletta par-tuloksia, yksi bogi ja yksi birdie. Tulokseksi muodostui 71/par, joka oikeutti jaettuun 14. sijaan. 

Toiseen päivään lähdin luottavaisin mielin. Kierros sisälsi ensimmäisen väylän bogin jälkeen vahvaa peliä etuysillä. Takaysillä kohtasin hieman haasteita lyömisen kanssa, mutta sain taisteltua hyvin loppuun. Peli keskeytettiin omalta osaltani väylän 17 lähestymisessä. Pelin jatkuttua noin tuntia myöhemmin, olin hieman hukassa, kun pelaajille ei annettu aikaa lämmitellä uudelleen. Kahdelle viimeiselle reiälle tein par-tulokset. Kierros sisälsi neljä birdietä ja kolme bogia, jolloin kierrostulos oli 70/-1. Kahden kierroksen jälkeen olin yhteistuloksessa -1, joka oikeutti jaettuun seitsemänteen sijaan.

Viimeiseen päivään lähdin viisi lyöntiä kärjestä. Tavoitteenani oli pelata ehjä ja fiksu kierros, joka nostaisi minut kilpailussa viiden parhaan joukkoon. Viimeisen kierroksen alussa oli hyviä birdiepaikkoja sekä par-pelastuksia. Etuysillä tein kaksi hieman turhaa bogia ja kaksi hyvää ja suhteellisen helppoa birdietä. Takaysillä pelini alkoi löytymään ja tulostakin alkoi tulemaan. Takaysillä tuloskorttiin merkattiin pelkkiä pareja väyliä 10 ja 18 lukuunottamatta, joille teil birdiet. Neljän birdien ja kahden bogin myötä tulos oli 69/-2 ja se nosti minut yksin kuudennelle sijalle. Kärkeen ja viiden pelaajan uusintaan eroa jäi kaksi lyöntiä. 

Tästä on hyvä jatkaa tuleviin kilpailuihin. Seuraavana kilpailukalenterissa minulla on Finnish Tourin osakilpailut Lakeside Golf Vammalassa 7.-9.6 ja Paltamo Golfissa 12.-13.6.

Hyvää Golfkesää!

Saku Halonen

Uutiset – 12.6.2024

Senioriuutisia

Uutiset – 11.6.2024

Stennan opetusmatka Belekiin

Uutiset – 10.6.2024

Kenttäkatsaus 10.06.2024