Sakun haasteet Pirunpellossa

Kauden kolmas Finnish Tourin osakilpailu, Infra Kiri Open, pelattiin 7.-9.6 Lakeside Golfin Pirunpelto-kentällä. Pirunpelto on yksi suosikkikentistäni, ja minulla on sieltä hyviä muistoja vuodelta 2021, kun voitin alle 21v lyöntipelin Suomen mestaruuden. Sää oli jälleen vaihtelevaa. Kilpailun aikana aurinko paistoi, satoi vettä sekä rakeita ja ukkosti.

Ensimmäisenä päivänä kierrokseni oli ihan hyvää kierroksen keskivaiheilla ollutta haasteellisempaa hetkeä lukuunottamatta. Lyömiseni oli hyvällä tasolla, mikä on avainasemassa menestymisen kannalta. Puttipelini ei ollut toivotulla tasolla. Se haittasi tuloksen tekoa, mutta onneksi sain paikattua sitä hyvällä pallonlyömisellä. Kilpailu keskeytettiin ukkosen takia, kun olin pelannut 14 reikää. Samalla katkesi minun kolmen peräkkäisen birdien putki. Kierroksen aikana tein neljä birdietä ja viisi bogia, jolloin kierrostulos oli 73/+1. Tämä tulos oikeutti jaettuun 21. sijaan.

Toisena päivänä luvattiin sadetta ja ukkosta, joka onneksi kiersi Lakesiden eikä kilpailua tarvinnut keskeyttää. Kierroksen alkuvaiheilla satoi, joka vaikutti pelityyliini muuttaen sen konservatiivisemmaksi. Tämä perustuu riskitasojen laskemiseen ja täten helppojen virheiden välttelyyn. Konkreettisesti se tarkoittaa huomion siirtymistä lipusta siihen, että mikä on helpoin ja riskittömin tapa tehdä par. Kilpailuissa liput ovat usein greenien reunoilla ja esteiden läheisyydessä, jolloin pelisuunnitelmani muuttuu siihen, että lyön palloa keskelle greeniä, jolloin etäisyys lipulle ja esteisiin kasvaa. Koko toinen päiväni oli taistelemista hieman ontuvan pallonlyömisen takia. Onneksi putti- ja lähipelini toimi ja sain pelastettua par-tuloksia. Kierrokseen mahtui yksi bogi, yksi birdie ja 16 par, jolloin kierrostulos oli 72/par. Tällä nousin jaetulle 12. sijalle.

Viimeisenä päivänä sää oli jotain aivan erilaista. Koko päivän satoi vettä ja tuuli. Välillä sääolot olivat sellaiset, että tuntui olevansa syysmyrskyssä. Pelaaminen oli lähinnä suurempien virheiden välttelyä ja taistelua hyvin kapealla ja haastavalla kentällä. Pallonlyöminen ei ollut toivotulla tasolla. En pystynyt lyömään muuta kuin isoa draw-kierrettä, mikä alkoi muistuttamaan pelityyliäni muutaman vuoden takaisesta SM-kilpailusta. Kierroksen aikana onnistuin taistelemaan muutamasta mahdollisesta tuplabogista bogit sekä bogista parit. Kierrokseen mahtui kuitenkin viisi bogia ja yksi birdie, jonka myötä kierrostulos oli 76/+4. Tulos ei tunnu hyvältä, mutta olosuhteet huomioidessa se on kiitettävä. Viimeinen päivä nosti minut tuloksissa jakamaan 7. sijaa.

Seuraavaksi suunta kohti Paltamo Golfia, jossa pelataan Finnish Tourin neljäs osakilpailu 12.-14.6. 

Linkki tuloksiin:

Hyvää golfkesän jatkoa!

Saku Halonen

Uutiset – 12.6.2024

Senioriuutisia

Uutiset – 11.6.2024

Stennan opetusmatka Belekiin

Uutiset – 10.6.2024

Kenttäkatsaus 10.06.2024