Paltamon FT:n kuulumisia

Finnish Tourin neljäs osakilpailu, Paltamo Open, pelattiin Paltamo Golfissa 12.-14.6. Sää oli jälleen vaihteleva. Kilpailun aikana satoi, paistoi ja tuuli. Onneksi ukkoselta vältyttiin, josta kiitos kuuluu Oulujärvelle.

Ensimmäisenä päivänä pelini oli helpon ja varman tuntuista. Valitettavasti greenien nopeus aiheutti haasteita minulle, sillä en meinannut saada putteja reiälle asti. Kierroksen aikana tein kolme bogia, yhden eaglen sekä birdien. Kierrostuloksena oli täten 72/par, joka oikeutti jaettuun 12. sijaan.

Toiseen päivään lähdin samalla pelisuunnitelmalla kuin ensimmäisenä päivänä. Kierroksen alku oli hyvää ja helppia golfia muutamaa virhettä lukuunottamatta. Puolessa välissä alkoivat haasteet, ja taiteilu Paltamon metsissä ja greenien ympärillä. Onneksi näistä haasteista selvittiin. Loppukierros oli jälleen hyvää peliä, mutta valitettavasti ensimmäisen päivän tapaan haasteita oli puttaamisessa. Kahden birdien ja kolmen bogin myötä tulos oli 73/+1, jonka myötä putosin tuloksissa jaetulle 14. sijalle.

Viimeisenä päivänä päätin ottaa hieman enemmän riskejä. Pelini oli pääsääntöisesti hyvää, mutta avaukset muodostivat hieman haasteita. Kierroksen aikana riskinotto tuotti birdie-paikkoja, mutta myös vaikeita lähipelipaikkoja, mutta onnistuin pelastamaan niitä kiitettävällä prosentilla. Kierroksen aikana tein yhden triplan ja tuplan, jotka syntyivät huonojen avausten, ja niitä seuranneiden päätösten myötä. Neljä birdietä, tupla ja tripla tarkoitti tulosta 73/+1.

Kilpailusta jäi käteen jaettu 15. sija, hyvää lähipeliä sekä rautalyömistä ja muistutus lyöntivalintojen merkityksestä etenkin metsissä. Paltamo Openin hyvät asiat mukaan ja ajatukset kohti Tawast Golfia, missä pelataan reikäpelin SM 18.-20.6. Kilpailussa on mukana myös muun muassa Sami Välimäki. 

Linkki tuloksiin:

Hyvää golfkesää ja nähdään Masterissa!

Saku Halonen

Uutiset – 15.7.2024

Seniorien kuukausikilpailu

Uutiset – 15.7.2024

Saku Pirkkalassa