Saku Finnish Tourin finaalissa

Finnish Tourin Finaali pelattiin viime vuoden tapaan Vuosaari Linksillä. Tänä vuonna kentän kisavirityksen lisäksi pelaajia haastoi sää, joka oli kilpailun aikaan hyvin vaihteleva. Välillä paistoi, välillä satoi. Kenttä oli kuitenkin siitä huolimatta erinomaisessa kunnossa.

Ensimmäisenä päivänä sää oli armollinen. Tuuli oli kevyttä, aurinko paistoi ja pelaaminen oli suhteellisen simppeliä. Oma pelini oli hyvää ja sain kierrokselle hyvän alun oltuani yhden alle ihannetuloksen neljän väylän jälkeen. Sain jatkettua tuloksen tekoa ja olin kymmenen väylän jälkeen -3. Lopussa tuli haasteita ja se näkyi parin bogin muodossa. Tulokseksi muodostui 71/-1. Tällä tuloksella irtosi jaettu 13. sija.

Toisena päivänä pelaajia testasivat navakka tuuli ja vaikeat lipunpaikat. Itse en lukeudu parhaisiin tuulipelaajiin. Tavoitteenani oli pelata mahdollisimman tasaista golfia, joka tarkoittaa haastavissa olosuhteissa yleensä tylsää mutta tehokasta peliä. Pelisuunnitelmani oli hyvä ja sitä lähdin toteuttamaan. Valitettavasti suurempia haasteita muodostui kentän 15. väylällä eli kierrokseni 6. väylällä. Löin avauksen par 3 -väylällä kovaan vastatuuleen rauta 6:lla, joka epäonnistui nousten liian ylös, jolloin tuuli nappasi pallon ja se tippui greenin edessä olevan veden reunaan. Pallo oli heinän reunassa ja yritin lyödä pallon greenille, mutta epäonnistuin ja jouduin ottanaan dropin. Droppasin pallon reilusti taaksepäin toisen väylän viheriön läheisyyteen, josta oli lipulle matkaa noin 60 metriä. Tästä löin greenille ja korttiin merkattiin triplabogi. Loppukierros sujui tasaisesti ja tulokseksi muodostui 76/+4. Viimeiseen päivään lähdin jaetulta 17. sijalta.

Viimeisenä päivänä varsinaisen kilpailun lisäksi minulla oli muutakin pelissä. Johdin Finnish Tourin BirdieRun -kilpailua, jossa kauden eniten pisteitä kerännyt pelaaja palkitaan. Pisteitä saa birdieistä (1p) ja eagleista (2p). Johdin kilpailua kolmen pisteen erolla. Itse kierroksen aikana en keskittynyt BirdieRuniin, koska olin tehnyt pelisuunnitelman vaikeisiin olosuhteisiin eli navakalle tuulelle ja ajoittaiselle vesisateelle. Pelikirjani oli jälleen tasaista ja joskus jopa tylsältä vaikuttavan golfin pelaaminen. Turhat riskit jätettiin ottamatta. Pelini oli ihan ok, ei parasta, mutta ei myöskään huonoa. Alku kierrokselle ei ollut optimaalinen, sillä toiselle väylälle tein bogin, mutta se korjaantui heti seuraavalla, kun tein birdien 3. väylälle. Pelini oli hyvin tasaista loppu kierroksen, sillä mitään ihmempää ei tapahtunut. Lopuille 15 väylälle tein kaksi birdietä ja yhden bogin, joiden myötä kierrostulos oli ensimmäisen päivän tapaan 71/-1. Kokonaistulokseni oli 71, 76, 71 (+2) ja sillä sijoitukseni koheni hieman ollen jaettu 11.

Kilpailussa Masteria edusti myös Topias Palin, joka sijoittui jaetulla 28. sijalle tuloksilla 76, 74, 74 (+8).

Finnish Tourin rankingissa sijoituin 9. sijalle ja BirdieRunin voitin kahden pisteen turvin. Omasta mielestäni kausi on ollut hyvä ja onnistunut, mutta aineksia on vieläkin parempaan ja sitä kohti tehdään töitä, jotta ensi kausi olisi entistäkin parempi.