Reikäpeli SM Tawastissa

Reikäpelin miesten Suomen mestaruus ratkottiin Tawast Golfissa 18.-20.6. Reikäpelin SM-kisoissa formaattina on 18 reiän mittainen ottelu, jonka voittava jatkaa seuraavalle kierrokselle ja häviäjä putoaa. Kilpailussa normaalista poikkeavaa olivat 

pääsääntöisesti korkeammilla kiertueilla pelaavat pelaajat, kuten Sami Välimäki, Ilari Saulo ja Alex Hietala.

Ensimmäisellä kierroksella kohtasin Vili Tähkäpään, jota vastaan ottelu ei lähtenyt toivomallani tavalla liikkelle. Kolmannella reiällä minulla oli 3,5m putti reiän tasaamiseen, joka onneksi upposi. Kolmen reiän jälkeen oli 1 down. Seuraavat kolme reikää voitin ja olin yhtäkkiä 2 up. Ottelu oli tämän jälkeen koko ajan hallinnassani ja se päättyi minun voittoon lukemin 3/2.

Toisella kierroksella kohtasin Alex Hietalan. Ottelun alku oli hieman erikoinen, sillä reikiä voitettiin vuorotellen ja ensimmäinen reiän tasaus tapahtui vasta 6. väylällä. Alex puttasi koko etuysin todella hyvin, ja minusta tuntui, että hän upottaa kaiken. Ensimmäisten yhdeksän väylän jälkeen olin 3 down. Onneksi sain ottelun käännettyä takaysillä nousten tasoihin. Lopulta toisella jatkoreiällä saimme ottelun ratkaistua. Voitin sen ja etenin kolmannelle kierrokselle.

Toisen kilpailupäivän aamuna kolmannella kierroksella vastaan asettui Eero Pohjola. Ottelu sai minun kannalta unelma alun kun voitin väylät 2-4 ollen 3up neljän pelatun väylän jälkeen. Sain jatkettua erinomaista peliä ja 9 väylän jälkeen tilanne oli 4 up. Takaysillä väylät 10 ja 11 tasattiin, mutta voitin väylät 12 ja 13, jolloin ottelu päättyi minun voittoon 6/5.

Muutaman tunnin odottelun jälkeen toisen kilpailupäivän iltapäivällä neljännellä kierroksella vastaan asettui 18-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Lauri Rosendahl. Pelasin Lauria vastaan hyvällä tasolla, ja olimme tasoissa viiden väylän jälkeen. Lauri voitti väylät 6 ja 8 siirtyen 2 up -tilanteeseen. Kavensin tilanteen voittamalla väylän 9. Lauri kuitenkin voitti väylät 12 ja 13. Lopulta peli päättyi Laurin upottamaan noin 6,5 metrin birdie-puttiin 16. väylän viheriöllä. Se sinetöi minun 3/2 tappion ja kotimatkan alun. 

Reikäpelin SM-kisoissa sijoituin jaetulle viidennelle sijalle, joka on minulle paras saavutus miesten reikäpeleistä. Tästä on hyvä jatkaa juhannuksen viettoon ja parin viikon mittaiselle kilpailutauolle.

Masteria reikäpelin SM-kisoissa edusti myös Tony Sivén, joka sijoittui myös jaetulle viidennelle sijalle paragolfin sarjassa. 

Linkit tuloksiin:

Miesten sarja 

Paragolf 

Saku Halonen

Uutiset – 15.7.2024

Seniorien kuukausikilpailu

Uutiset – 15.7.2024

Saku Pirkkalassa