Sakun kuulumisia

Team Finlandin leiri pidettiin Infinitum Golfissa, Espanjassa 17.-25.2. Infinitum Golf on uusi nimi monien tuntemalle Lumine Golfille. Infinitumissa on järjestetty nykyisen DP World Tourin karsintojen finaalikilpailuja. Puitteet olivat erinomaisia harjoittelemiselle.

En ollut ennen käynyt Infinitumissa, joten en tiennyt mitä odottaa. Paikan päällä minulle selvisi, että niin harjoitusalueet kuin kentätkin olivat huippukunnossa. Infinitumissa on kaksi 18-reikäistä huipputason kenttää: Hills ja Lakes, ja 9-reikäinen kenttä nimeltään Ruins. Hills oli kentistä minun lempikenttäni, koska väyliä reunustivat puut, jotka tekivät layoutista erinomaisen. Lakes oli erinomainen kilpatason kenttä, joka haastoi jokaista pelin osa-aluetta. Etenkin Lakesin takaysi oli haastava. Kaikki väylät olivat erilaisia ja usein niiden reunalla kentän nimen mukaisesti oli vesiesteitä. 

Jopa harjoitusalueet olivat aivan tiptop-kunnossa, jotka loivat hyvän pohjan laadukkaalle harjoittelulle. Harjoittelu huippu olosuhteissa on tärkeää, koska se tuo kokemusta kilpailuolosuhteissa pelaamisesta. Infinitumissa kaikki greenin ympäristöt, joita leikataan eli foret ja väylät olivat hyvin lyhyitä, jota ei kovin usein tule vastaan kuin kilpailuissa. Lyhyeksi leikatut foret ja väylät vaativa enemmän osaamista kuin hieman pitemmässä ruohossa pelaaminen. Lyhyeksi leikattu ruoho paljastaa heti huonon osuman tai tekniikan, toisin kuin pidemmäksi jätetty ruoho. 

Oli ilo huomata oman pelini kehittyminen talven aikana. Useat osa-alueet ovat menneet viime kaudesta eteenpäin, etenkin puttaaminen ja avauspelaaminen. Lähipelissä talven aikana työstetyt asiat näkyivät tekniikassa erilaisina uusina lyöntivaihtoehtoina ja toistettavuutena.

Kevätterveisin,

Saku Halonen