SM-kilpailut

Lyöntipelien SM-kisat pelattiin Koski Golfissa 19.-22.7. Odotin kilpailua innolla, sillä pidän Koski Golfin kentästä ja minulla on hyviä muistoja sillä edellisellä kerralla voitin siellä. Sää oli koko kilpailun ajan aurinkoinen ja lämpötila oli 18-25 astetta.

Ensimmäisenä päivänä aloitin kierrokseni tiiltä 10, josta sain hyvän alun kilpailulle birdie-birdie aloituksella. Pelini oli koko päivän erinomaista eikä montaa virhettä tullut koko päivän aikana. Pelissäni ei ollut mitään yksittäistä osa-aluetta, joka olisi toiminut erityisen hyvin, vaan kaikki osa-alueet toimivat kiitettävästi. Tulos 68/-5 riitti jaettuun kolmanteen sijaan.

Toisena päivänä alku oli tahmea ja olinkin viiden reiän jälkeen jo +2, mutta 7. reiällä upotettu par-chippi käänsi koko kierroksen suunnan. Pelasin viimeiset 11 väylää 6 alle parin, joten 2. kierroksen tulos oli 69/-4. Pelini oli takaysillä melko samantyyppistä kuin ensimmäisenä päivänä. Kahdelle viimeiselle kierrokselle lähdin sijalta 2.

Kolmantena päivänä tavoitteenani oli jatkaa samanlaista peliä, jota olin pelannut kaksi ensimmäistä päivää. Kierros sai ihanteellisen alun, sillä löin kahdella ensimmäisellä väylällä laadukkaat wedget, joista sain molemmista tehtyä birdiet. Tämän jälkeen alkoivat haasteet enkä saanut peliäni toimimaan loppukierroksen aikana. 5 bogin ja 5 birdien myötä tulos oli 73/E. Viimeiseen päivään lähdettäessä olin jaetulla 3. sijalla.

Viimeisenä päivänä lähdin pelaamaan oman pelisuunnitelmani mukaan. Tähän kuului tietyillä väylillä hyökkääminen, toisilla parin tekeminen ja vaikeimmilla taistelu par-tuloksesta. Pelini oli todella hyvää, mutta valitettavasti putit kierähtelivät reikien reunoilla ja sieltä ulos.  Loppujen lopuksi tulokseksi muodostui 72/-1, joka oli peliini nähden pettymys, koska tuntui, että kentälle jäi useita lyöntejä.

Kilpailussa tuloksilla 68,69,73,72 (-10) sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle. Yhteenvetona viikko ja kilpailu sujui hyvin, vaikka vähän jäi harmittamaan viimeinen kierros. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa tuleviin kilpailuihin, joista seuraavana on Finnish Tour Paltamossa.

Masteria kilpailussa edusti myös naisten sarjassa Ronja Taipale ja miesten sarjassa Topias Palin sekä Lassi Pollari

Hyvää golfkesän jatkoa ja nähdään Masterissa!