Sakun FT:n kuulumisia

Paltamo Open on Finnish Tourin kuudes osakilpailu ja minun yksi lempikisoista kentän takia. Paltamon kenttä on hieno sekä maisemien että layoutin puolesta. Kenttä on tiiltä erittäin haastava, väylien vieressä on joko tiheää metsää tai vettä. 

Ensimmäisenä päivänä pelini oli hyvällä tasolla, vaikka sähläsin hieman toisella reiällä tuplan muodossa. Onnistuin kuitenkin tekemään etuysille 3 birdietä, joten Paltamon haastavimmalle väylälle eli 10. väylälle tulin tilanteessa -1. Kysesisen väylän avaus on todella haastava, sillä avaus lyödään niemen kärjestä ja veden yli on 180m yleensä vastatuuleen. Sain tehtyä kyseiselle väylälle parin. Takaysillä tein 8 paria ja yhden bogin, joten yhteistulos oli 72/E. Sillä irtosi jaettu yhdeksäs sija. 

Toisena päivänä lähdin pelaamaan omaa fiksua peliä enkä ajatellut tulosta tai kuinka paljon olen kärkeä jäljessä. Jatkoin hyvää peliä ja toisena päivänä osuin tiiltä yhtä lukuunottamatta jokaiseen väylään. Valitettavasti kierroksen aikana tuli pari muuta huonoa lyöntiä, jotka maksoivat heti bogin. Neljän birdien ja kolmen bogin myötä tulos oli 71/-1 ja viimeiseen päivään lähdettäessä olin 9. sijalla. 

Viimeisenä päivänä päätin, että hyökkään kohti lippuja, vaikkakin se tuo yleensä ylimääräistä riskiä. Pelini oli erinomaista ja se näkyi tuloskortissakin. Löin palloa todella hyvin ja olin hyvin usein puttaamassa birdietä laatupaikoista. Pelasin samalla kuitenkin fiksusti enkä lähtenyt hölmöilemään. Tein kierroksen aikana 7 birdietä ja ja yhden bogin, joten tulos oli 66/-6. Viimeisen päivän tuloksella nousin jaetulle viidennelle sijalle. 

Tästä on hyvä jatkaa Erkko Trophyyn, joka pelataan Talissa 10-12.8. Kilpailua saa tulla katsomaan ja olisi hienoa nähdä tuttuja seuraamassa kilpailua!

Hyvää golfkesän jatkoa!

Saku Halonen

Uutiset – 15.7.2024

Seniorien kuukausikilpailu

Uutiset – 15.7.2024

Saku Pirkkalassa