Saku Halonen Erkko Trophyssa

Suomen amatöörien lyöntipelimestaruudet ratkotaan vuosittain Erkko Trophyssa. Kyseinen kilpailu pelataan joka vuosi samalla kentällä, joka on yksi minun lempikentistäni eli Helsingin Golfklubilla tai yleisemmin Talissa. Kenttä oli tänä vuonna huippukunnossa jokaista kentän osa-aluetta silmällä pitäen.

Ensimmäisellä kierroksella pelini oli hyvin haasteellista jokaisella osa-alueella. Onnistuin kuitenkin taistelemaan erinomaisesti ja pidettyä tuloksen siedettävänä. Luontoäiti ei helpottanut omaa päivääni, koska kierroksen puolessa välissä alkoi satamaan suhteellisen reippaasti ja tämä jatkui aina kierroksen loppuun asti. Tämän jälkeen sade kuitenkin loppui ja kentällä vielä olleet pelaajat nauttivat auringon paisteesta loppukierroksensa. Ensimmäisen päivän tulokseksi muodostui 74/+3, jolla sijoittui hieman 40. sijan paremmalle puolelle.

Toiselle päivälle sain caddien, jonka monet tuntevat. Entinen Masterin caddiemaster Sampo Vuorisalo oli suuri apu sekä pelillisten päätösten kanssa, että vaikeina hetkinä. Toiseen päivään lähdin asetelmista, joissa ei ollut muuta mahdollisuutta kuin pelata agressiivisesti kohti lippuja, jos vain mahdollista. Oma pelini oli hieman parempaa kuin ensimmäisenä päivänä, mutta ei vieläkään riittävällä tasolla. Onneksi putterini oli tulikuuma ja sain pelasteltua erinomaisesti kierroksen aikana olleet lukuisat 2-3 metriset par-putit. Yhden bogin ja kahden birdien turvin tulos oli yhden alle kentän ihannetuloksen eli 70. Tällä nousin jaetulle 18. sijalle. 

Kolmantena päivänä olin käytännössä ulkona kärkitaistosta. Lähdimme caddieni Sampon kanssa tavoittelemaan nousua tuloslistalla. Tämä ei lähtenyt optimaalisesti liikkeelle, koska olin haasteellisissa paikoissa muutamalla ensimmäisellä väylällä. Onnistuinme kuitenkin pelastamaan hyvät par-tulokset väylille 2 ja 3. Tämän jälkeen peli lähti sujumaan ja etuysin aikana tein birdiet väylille 4 ja 5, mutta valitettavasti väylälle 6 syntyi bogi. Täten pelasin etuysin -1. Takaysi alkoi mainiosti birdieillä väylille 10, 12 ja 14. Takaysin ainoa bogi syntyi väylälle 17, mutta kuittasin kyseisen bogin heti birdiellä väylällä 18. Kierroksen jälkeen naureskelimme Sampon kanssa, että olipahan puttishow, mutta onneksi eilen olleet par-putit eivät olleet tänään yhtä pitkiä ja usein jopa birdie-putteja. Kuuden birdien ja kahden bogin myötä tulos oli 67/-4.

Tuloksilla 74, 70, 67 (-2) sijoittui 10. sijalle. Tämä oli Erkko Trophyn viime vuosien menestykseen nähden pettymys. Otetaan positiiviset asiat mukaan tuleviin kilpailuihin ja jatketaan hyvin sujunutta kautta parilla Nordic Leaguen kilpailulla parin viikon päästä. Suuri kiitos Sampo Vuorisalolle caddienä olemisesta!

Erkko Trophyssa Masteria edustivat myös miesten sarjassa Topias Palin ja naisten sarjassa Ronja Taipale.

Seuraavana kilpailuna on Alastarossa pelattava Nordic Golf Leaguen osakilpailu 25.-27.8

Hyvää golfkesän jatkoa! 

Saku Halonen

Uutiset – 21.7.2024

Shampanjaa ja Mansikoita

Uutiset – 15.7.2024

Seniorien kuukausikilpailu