Kenttäkatsaus 18.07.2023

Kausi on jo ehtinyt heinäkuun paremmalle puolelle ja odotetut seuran mestaruuskilpailut lähestyvät. Tänä kautena ovat kelit olleet kohdallaan ja vesisateet jääneet maltillisiksi. Vastaavasti taas kuivuus ja lämpimät kelit ovat muodostaneet kentänhoidolle lisätöitä monessa muodossa. Tilanne ei sinällään ole uusi ja aiempien kausien tutulla kaavalla on edetty onnistuneesti tänäkin kautena. Haasteita edelleenkin viheriön ja väylien ympäryksillä, jotka ovat työn alla niin piikityksen, ruiskutusten ja muun kentänhoidon osalta.

Pääsääntöisesti Masterin viheriöiden stimp on ollut 2.8-3.2. Vastaavasti Forestin puoli on pidetty 2.6-2.8 välillä. Ajankohtaisen stimpin löydät Master Golf tänään- osiosta Masterin kotisivuilta. Siirtosäännöt poistuivat Future Tourin aikoihin ja kentät ovat hyvässä kunnossa.


Sosiaalisen median puolella kannattaa ottaa Masterin instagram-tili seurantaan. Ajankohtaista materiaalia esim. kentänhoidosta. @mastergolfespooOhessa kuvia ja poimintoja kuluneen kauden toimenpiteistä:


Työnsarkaa riittää edelleen siisteydessä, bunkkereita kitketään ja siimausta tehdään kaikkialla.


Tässä Forestin 12 viheriöbunkkeri kitkennän ja hiekanlisäyksen jälkeen.

Viheriöt
YleisilmeLyöntipaikat; kuivumista on hoidettu piikittämällä, kostutusaineilla ja kastelulla. Sadevedelle olisi myös tarvetta.VäylätHyvänä esimerkkinä kuivuudesta. Auringolle altis ja jyrkkä alue. Myös kulutus on korkea. Toimenpiteinä piikitys, kostutusaineet ja leikkuun säännöstely. Kastelun ulkopuoliset alueet ovat valitettavasti usein sadeveden varassa.Vesikasvien poisto lammista on jokavuotinen toimenpide ja tulokset heti näkyvissä.Myös Masterin ja kartanon polut ovat käsittelyssä. Valmista parin viikon sisällä. Jälkimmäisessä kuvassa sai paikoitusalue lisää neliöitä kun päälle kasvanut nurmi leikattiin ja poistettiin.


Seuraava kenttäkatsaus onkin odotettavissa Mestisten jälkeen.