Pari ”virallista muistutusta” lähinnä etiketistä, joista kirjoitin jo Score I / 2005:ssä.

 Golfin sääntöjen noudattaminen seurassa on kapteenin vastuulla.

 Kapteeni vastaa siitä, että kaikki pelaajat noudattavat turvallista, toiset pelaajat huomioon ottavaa ja kenttää säästävää pelitapaa. Pukeutumisohjeiden noudattaminen ja pelin nopeus ovat myös kapteenin vastuulla.

 Kapteenilla on velvollisuus puuttua kaikkiin sääntö- ja etikettirikkeisiin.
 Kapteeni voi rikkeen tapahduttua annetun toimivallan puitteissa;
* neuvoa ja opastaa pelaajaa
* antaa huomautuksen
* antaa määräaikaisen peli-, oleskelu- tai kilpailukiellon
* ehdottaa jäsenen erottamista seuran jäsenyydestä.
 Kapteenin tehtävänä on huolehti siitä, että kaikentasoiset pelaajat voivat samanaikaisesti pelata kentällä.
 Viihtyvyys kentällä ja klubilla sekä golfkulttuurin ja seurahengen rakentaminen ja yhteydet naapuriseuroihin mainitaan myös kapteenin reviirissä.

Yllämainituissa talkoissa onnistumiseen tarvitaan kyllä meitä kaikkia, samoin urheilu- ja joukkuehenkeä.

Valvojamme Immo Niemelä, Masa Kangaspunta, Lauri Miettinen ja Timo Tuunainen sekä Olle Harcke ja allekirjoittanut avustavat, opastavat ja pitävät peli-ilostanne huolen. Tämä on lupaus ei uhkaus!

Lopuksi pari vitosen vinkkiä. Antakaamme kaikkien kukkien kukkia. Se ei kuitenkaan tarkoita ”willin lännen” säännöillä pelaamista. Jokainen kyllä tietää ja muistaa millä säännöillä!

Sääntö 6-1; Pelaaja ja hänen mailapoikansa ovat vastuussa siitä, että he tuntevat säännöt. Tuohon lisukkeeksi sääntö 1-1; Golfpelissä pallo pelataan mailalla sääntöjä noudattaen tiiauspaikalta joko yhdellä tai useammalla perättäisellä lyönnillä reikään. Yksinkertaista, siksi niin hauskaa.

Odotan tulevana sesonkina vilkasta keskustelua golfareiden asuista. Olemmehan saaneet seurata iloksemme runsaasti urheilukanavan lähetyksiä naistenkinm toureilta. Asukokonaisuudet ja muodin uudet tuulet ovat herättäneet vilkasta keskustelua. Aiheestakin!? Golf kehittyy, samoin välineet ja asusteet. Noudatamme pääsääntöisesti Masterissa Suomen
Golfliiton suosituksia ja liitolla on tarkoitus päivittää uudet suositukset vielä ennen kauden alkua. Jokainen seura voi luoda myös omaa näkemystä nykymuodista. Olemme Masterissa juuri luomassa omaa kuva- ja tekstiohjeistoa näkemyksistämme niin sanotuilla herkimmillä ja eniten tunteita herättävillä alueilla. Asia koskee luonnollisesti myös meitä miehiä, junnujakaan unohtamatta.

Reilua Peliä ja Peli-iloa, Hyvässä Seurassa

Master Captain`s Table and His Voice®

Hannu Ganbrielsson
kapteeni

PS. Ottakaa hihasta tai korvasta kiinni, jos on asiaa, ideoita, kritiikkiä, toiveita tai vaikka hyviä huulia, parhaista vähintään kuppi kahvia…