Tervetuloa kuuntelemaan luentoa terveysliikunnasta ja golfin yleisistä terveysvaikutuksista maanantaina 27.5. klo 18.30 klubille!

Liikunnalla on suuri merkitys elämään niin yksilön kuin kansanterveydenkin näkökulmasta. Liikunta on terveyttä suojaava ja ylläpitävä tekijä, mikä vähentää erinäisten sairauksien todennäköisyyksiä sekä ennenaikaisen kuolleisuuden riskiä. Liikunta on kuitenkin paljon muutakin, kuin kehossa tapahtuvia fysiologisia muutoksia. Liikunta on jossain muodossa osa jokaisen yksilön arkea. Se tuottaa valtavasti erilaisia tunteita, iloa ja onnellisuutta, auttaa hallitsemaan stressiä ja torjuu masennusta. Ajoittain se haastaa ja luo mahdollisuuden kehittyä, saavuttaa onnistumisen kokemuksia sekä lisää sosiaalisia suhteita. Liikunnan tutkituista terveysvaikutuksista huolimatta, vain 25 % 20-84-vuotiaista suomalaisista harrastaa terveyden kannalta riittävästi kestävyysliikuntaa viikoittain.

Maailman Terveysjärjestön WHO:n mukaan liikkumattomuus on neljänneksi suurin riskitekijä ennenaikaiselle kuolemalle. Lisäksi se nostaa todennäköisyyden riskiä sairastua muun muassa sydän- ja verisuonisairauksiin, kakkostyypin diabetekseen sekä syöpään. Liikkumattomuus on myös kansantaloudennäkökulmasta iso rasite. Liikkumattomuus ja fyysinen inaktiivisuus on maailmanlaajuinen ongelma, jonka taklaamiseen on kehitetty erinäisiä ratkaisuja ja hankkeita. Vaikka liikkuminen ja liikkumattomuus ovatkin loppupeleissä yksilön vastuulla, voivat erinäiset yhteisöt kuten golfseurat tukea ihmisen liikkumista.

Ennakkotehtävänä haastan sinut seuraamaan liikuntatottumuksiasi viikon ajan. Liikutko viikon aikana liikuntasuosituksien mukaisesti? Oletko huomannut liikuntamäärissäsi eroa kesä- ja talviharjoittelukausina? Mikä saa sinut lähtemään golfkentälle, miksi harrastat golfia?

Luennoitsijana toimii Master Golfin Pro Julia Kettinen, joka opiskelee myös Itä-Suomen Yliopistossa Liikuntalääketieteen maisteriksi.

Ilmoittautumiset GolfBoxin kilpailukalenterin kautta. Tilaisuus on maksuton!