Kilpailu pelattiin 24.-27.7.2018. Kisat pelattiin samassa paikassa, jossa amatöörien MM-kisat olivat juuri, eli Carton House Golf Club Irlannissa (n. 20min ajomatka Dublinista). Siellä on kaksi kenttää, Montgomerie ja Omera. Naiset ja seniorit pelasivat Omera-kenttää ja miehet Montgomerie-kenttää. Kaikki kisakierrokset pelattiin samalla kentällä. Joukkueen kesken puhuimme tästä asiasta, ja olisi ollut kyllä kiva päästä pelaamaan myös tuo toinen kenttä. Varsinkin kun ne ovat luonteeltaan todella erilaisia.

Kyseessä oli siis World Deaf Golf Championships. Vaikka nimessä on tuo kuurojen MM, niin oikea suomennos olisi kuulovammaisten MM-kisat. Eli vaaditaan tarpeeksi huono kuulo (desibeliraja taisi olla 55dB) ja itselläni sellainen on syntymälahjana. Lisäksi tasoitusvaatimus oli alle 10. Suomessa meitä ei montaa ole, joten karsintoja ei käyty. Kuten olen ystävilleni sanonut, niin olen tarpeeksi kuuro ja tarpeeksi hyvä. =)

N. 50min ennen ensimmäistä kierrosta. Takana harkkagreeni ja range. Jännitti.

Kisat meni ihan kivasti. Odotin itseltäni kuitenkin enemmän. Kierrostulokset oli 90, 88, 96 ja 79.

Ensimmäisen päivän ensimmäinen lyönti jännitti todella paljon. Syke oli korkealla ja pyrin saamaan pallon vain peliin (onnistuin). Kenttä oli huikea ja tasokas. Bunkkereita oli paljon ja niiden keskisyvyys oli n. 2 m. Torstain kierros (96) oli pettymys. Keli oli hankala ja silloin oli kaikilla huonoimmat kierrokset, mutta silti. Perjantain hyvä kierros (79) jätti kuitenkin hyvän fiiliksen. Ja varsinkin birdie lopetus. Kelit suosivat meitä muutenkin todella paljon, tuuli sopivasti ja oli lämmin (jopa nenä kärähti). Lähtöpäivänä (lauantaina 28.7.) vettä tuli vaakatasossa ja lämpötila oli +12 luokkaa.

Joukkuetuloksissa jäimme viidenneksi. Olimme toisen päivän jälkeen neljänsinä ja pyrimme pitämään sen, mutta torstai (3. päivä) oli liian huono. Se oli mielestäni ihan ok suoritus. Ensi vuonna Ruotsissa EM ja kahden vuoden kuluttua Englannissa MM. Niissä sitten paremmin!

Tedi Herlin, hcp 5,3

Viimeisen päivän avaus onnistui hyvin (kuten loppuasennosta voi päätellä) ja reiän tulokseksi par.

Joukkue: Ylhäältä vasemmalta oikealle: Tedi Herlin, Waltteri Waris, Robin Herlin, Markku Mustonen (joukkueenjohtaja)
Alarivi vasemmalta oikealle: Andre Pasuram, David Barber, Jukka Ala-Marttila