Speed golf SM-sprint -kilpailut pelattiin Salo Golfissa 1.7. Kilpailun pelimuoto oli kolmen reiän speed golf, jossa on tarkoitus pelata kolme reikää mahdollisimman nopeasti ja vähillä lyönneillä. Yksi lyönti vastaa 10 sekuntia. Sääntöjen takia kilpailua kannatti pelata yhdellä mailalla, joten valitsin käyttööni rauta 6.
 

Kilpailussa oli karsinta, joka pelattiin ensimmäiseksi. Karsinnassa minulle selvisi, että tavoitteena on tehdä jokaiselle reiälle bogi ja juoksuaika noin viiteen minuuttiin. Karsinnassa tein jokaiselle väylälle bogin ja juoksuaikani oli vähän yli 5 minuuttia, mikä riitti viidenteen sijaan ja finaalipaikkaan. Karsinnassa voitin speed golfin hallitsevan maailman- ja Suomen mestarin.
 

Karsinnan jälkeen vuorossa oli VIP-joukkuekilpailu, jossa pelasin Team Finlandin joukkueessa yhdessä Elias Haaviston kanssa. Tämän kilpailun idea oli, että julkisuuden henkilöt osallistuivat kilpailuun ja haastoivat maajoukkuepelaajat. VIP-kilpailussa tein jälleen kolme bogia ja juoksuaika oli noin viisi ja puoli minuuttia. Lopulta voitimme Eliaksen kanssa VIP-joukkuekilpailun selkeällä erolla toiseksi tulleeseen joukkueeseen.
 

Päivän kruunasi vielä Speed golf SM-sprint -finaali, johon pääsi karsinnan 12 parasta. Hallitseva speed golfin Suomen- ja maailmanmestari pääsi kentälle ensimmäisenä. Hän pelasi kentän -1 ja juoksuaika oli noin 5 minuuttia. Tämä suoritus oli hyvin vaikea voitettava. Oma pelini oli hieman hakusessa, mutta sain hyvillä chipeillä pelastettua tuloksen +1 ja juoksuaikani oli noin viisi minuuttia ja 15 sekuntia. Alkuun näytti, että se saattaisi riittää jopa mitaliin, mutta lopulta sijoitukseni oli neljäs. Oli hieno kokemus kilpailla hieman erilaisessa golfkilpailussa ja yllätyin positiivisesti neljännestä sijasta. Saa nähdä, että olenko myös ensi vuonna kilpailussa mukana.
 

Alla on linkit Yle Areenassa oleviin tallenteisiin.

Karsinta:

https://areena.yle.fi/1-62651546

VIP-joukkuekilpailu:

https://areena.yle.fi/1-62651552

Finaali:

https://areena.yle.fi/1-62580014

 

Hyvää kauden jatkoa,

Saku Halonen