Masterin sennunaisten kisakesä jatkui viime viikolla N50 Finnish Senior Tourin osakilpailussa. OnGolf Seniorpokaalit -kilpailua emännöi tänä vuonna Suur-Helsingin Golf. Lakiston mielenkiintoisella ja monimuotoisella kentällä, pelto- ja metsämaisemien keskellä, olivat Masterista mukana Eila Erola, Hannele Heikura, Anita Ojala ja Liisa Pättiniemi-Fagerström. Ensimmäinen kisapäivä pelattiin tuulettomassa säässä, noin 30-asteen helteessä. Toisellakin kierroksella lämpöä riitti, mutta onneksi ilmassa oli myös vähän tuulenvirettä. Väylien ja greenien haastavat muodot edellyttivät tarkkoja lähestymisiä sekä tarjosivat varmasti meille kaikille onnistumisia sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Onnistuneiden (ja joskus vähän vähemmän onnistuneiden) lyöntien lisäksi ainakin allekirjoittanut sai nauttia mukavasta ja kannustavasta peliseurasta. Ja tämähän innostaa aina uudestaan ja uudestaan osallistumaan näihin kilpailuihin. Kisatulokset löytyvät täältä.

Tänään tiistaina puolestaan pelattiin N60/N70 Tourin 3. osakilpailu Tapiola Golfissa. Kisassa oli yhteensä 64 seniorinaista, joukossa seitsemän masterilaista. Vaihtelevalla ja kumpuilevalla links-kentällä pelatussa kisassa Masteria edustivat Eila Erola, Leena Haavisto, Ritva Havukainen, Eila Kähtävä, Gita Laitinen, Sirpa Nyberg ja Liisa Pättiniemi-Fagerström. Kuivalla kentällä pallot rullasivat välillä pitkälle ja usein oli jännitystä ilmassa, kun lähestyi omaa palloa – onko se bunkkerissa tai raffissa heinikon keskellä? Greenit eivät ehkä olleet ihan niin nopeita kuin tällä kentällä yleensä, mutta niiden muodot toivat kyllä ihan riittävästi haastetta chippeihin ja putteihin. Bunkkereita tuntui olevan ihan joka puolella, joten tarkkana sai olla, jos halusi niitä vältellä. N60/N70 Tourilla kisataan sekä scratch että hcp-sarjoissa, ja tänään masterilaiset pelasivat palkintosijoille kaikissa sarjoissa. Hyvä me! Liisa Pättiniemi-Fagerström pelasi toiseksi N60 scr-sarjassa. Liisan tulos oli 79. Voittaja pelasi 2 lyöntiä paremmin. Leena Haavisto oli samassa sarjassa 8. tuloksella 84. Hcp-sarjassa hän oli sijalla T2 par-tuloksella. Liisan sijoitus hcp-sarjassa oli T11 (+2). Sirpa Nyberg pelasi jaetulle kolmannelle sijalle N70 scr-sarjassa tuloksella 83. Voittaja pelasi tuloksen 78. Gita Laitisen sijoitus oli T10 tuloksella 88. Sirpa voitti hcp-sarjan pelattuaan 3 lyöntiä alle tasoituksensa. Gita oli hcp-sarjassa sijalla T6 (+2). Kisatulokset löytyvät täältä.

Varjokuvassa Hannele Heikura, Anita Ojala ja Liisa Pättiniemi-Fagerström kesken lähipeliharjoituksia Masterin hienolla lähipelialueella.

Kirjurina: Liisa Pättiniemi-Fagerström/Olli-Pekka Poutanen