Seniorleidit kokoontuivat heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna lyöntipelin SM-kisoihin Nordcenteriin. Kaiken kaikkiaan peräti 116 golfladya oli ilmoittautunut kisaamaan 50-, 60-, 65- ja 70-vuotiaiden Suomen mestaruuksista.

Masterista SM-kisoihin osallistui yhdeksän pelaajaa (by the way: vain yhdestä seurasta osallistujia oli enemmän). Aurinkoisessa ja helteisessä säässä pelattuun kisaan starttasivat N50-sarjassa Hannele Heikura ja Anita Ojala, N60-sarjassa Liisa Pättiniemi-Fagerström, N65-sarjassa Eila Erola, Leena Haavisto ja Arja Rautakallio sekä N70-sarjassa Ulla Helminen, Gita Laitinen ja Sirpa Nyberg. Master oli siis edustettuna jokaisessa ikäluokassa.

Benz-kentän väylät ja greenit oli viritetty hienoon kuntoon, niin kuin SM-kisojen areenalle kuuluukin. Ainakin allekirjoittaneella putit kuitenkin livahtivat luvattoman usein pikkasen ohi tai pikkasen liian pitkäksi – kylläkin ihan omasta syystä.  Ja tämä näkyi myös lopputuloksissa.

N50-sarjassa kärkisijat edellyttivät kahta seiskalla alkavaa kierrostulosta ja useita birdietä. N60-sarjassakin kaikilla mitalisteilla ainakin toinen kierrostuloksista alkoi seiskalla. N65- ja N70-sarjoissa mitalisijat edellyttivät korkeintaan 86 lyönnin kierroskeskiarvoa. Tulokset löytyvät täältä.

On tämä golf hieno laji, kun on mahdollisuus harrastajana edustaa omaa seuraa Suomen mestaruustasolla.

Senioreilla on tällä kaudella vielä monia kisoja edessä, joten tsemppiä kaikille tuleviin koitoksiin.

Raportoijana: Liisa Pättiniemi-Fagerström
Kuva: Nordcenterin Benz-kentän väylät 18 ja 9 (Kuva: Pirkko Havukainen)