Maanantaiaamu oli jo seitsemän jälkeen aurinkoinen, kun 13 Masterin senioria kokoontui klubin parkkipaikalle ja lastasi bäginsä ja matkatavaransa Terho Pitkäsen pikkubussiin ja perävaunuun. Kaikki olivat etuajassa paikalla ja starttasimme kohti Naantalia ja Kultarantaa. Aikataulussa oli varaa pienelle aamukahvistopille Piihovissa. Matkaa lyhensi mukavasti myös Kikin laatima golf- ja Naantali-aiheinen tietokilpailu, jossa Ari Ahti tiesi kaikki oikein ja kuittasi Masterin tyylikkään golfpyyhkeen. Kultarantaan saavuttiin kymmenen maissa, joten ensimmäisen ryhmän lähtöön oli sopivasti puoli tuntia aikaa. Ei tarvinnut käyttää aikaa ylimääräiseen verryttelyyn. Sää olikin jo lämmennyt reilusti yli 20:een eikä tuulta ollut nimeksikään; lihakset lämpenivät jo kävelyssä tiille.

Neljä flaittia saatiin sujuvasti matkaan kymppitiiltä. Takaysi oli tasainen ja ehkä helpompi kuin viimeiseksi pelattu etuysi, jossa on jo vähän korkeuserojakin sekä joku vähän pitempi siirtymä. Etukäteen netistä katsottuna Kultarannan kenttä on täynnä vesiesteitä. Kyllähän niitä paljon onkin, mutta eivät ne ehkä liikaa tule peliin – vaikka muutamat pallot sinne jäivätkin.

Perinteiseen seniorimatkojen tapaan kilpailun aiheena oli puttien kokonaismäärä. Kuljettajamme Terho Pitkänen oli ylivoimainen 27:llä putillaan. Me muut puttasimme yli 30 kertaa – kuka vähemmän, kuka vähän enemmän. Palkintona Terho sai pullon kuohuvaa juomaa.

Pelin jälkeen oli hyvin aikaa saunomiseen ennen myöhäistä lounasta, joka olikin varsin maittava. Kotimatkalle lähdettiin viiden maissa ja klubilla takaisin oltiin seitsemän maissa. Bussissa Kiki Riikonen sai raikuvat aplodit hyvin junaillusta pelimatkasta. Bussissa keskusteltiin myös tulevien vuosien seniorimatkojen kohteista. Kotimaasta kannatusta sai Kaakon kolmio ja siellä erityisesti Etelä-Saimaa golf ja ulkomailta Saarenmaan golfkenttä ja sinne mennessä ehkä Niitvälja. Näiden kannatusta ja muita ehdotuksia voi välittää senioritoimikunnalle.

O-P Poutanen