Tällä kertaa Team Finlandilla oli leiri Englannissa links-kentillä. Alkuosa leiristä vietettiin Silloth on Solway -nimisellä kentällä. Kenttä oli hieno, vaikka hieman lyhyt. Sen takia pelasimme muutaman kierroksen ilman puumailoja.

Leirin toinen osa oli kilpailu, pojilla ja tytöillä Fairhaven Trophy ja miehillä Lytham Trophy. Miesten kilpailu pelattiin legendaarisella Royal Lytham & St Annes Golf Clubilla. Kyseisellä kentällä on pelattu useamman kerran The Open Championship. Viimeksi vuonna 2012, jonka voitti Ernie Els.

Oma pelini ei ollut toivotulla tasolla ja tämän tasoisella kentällä se näkyi heti. Kenttä oli erittäin haastava ja rankaisi huonosta lyönnistä yleensä heti. Kilpailun alku oli omalta osaltani haasteellinen. Siitä seurasi alussa paljon bogeja ja väylille 7 ja 10 tupla- sekä triplabogit huonojen avausten johdosta. Toisella kierroksella pelini alkoi paranemaan ja siinä oli paljon hyvää. Valitettavasti puttaaminen ei ollut toivotulla tasolla ja lopputuloksena oli karsiutuminen kahdelta viimeiseltä kierrokselta.

Leiri oli kuitenkin hyvä ja erittäin opettavainen. Oli hienoa nähdä, millaisilla kentillä ammattilaiset pelaavat sillä kyseessä on yksi haastavimmista links-kentistä. Tämä oli toinen kerta, kun sain edustaa Suomea kilpailussa Real Club de Golf de Sotograndessa järjestetyn European Nations Cupin lisäksi.

Hyvää alkavaa golfkautta ja nähdään Masterissa!

Saku Halonen