St Andrews Links Trophy on vuosittain pelattava yksi Euroopan parhaista amatöörikilpailuista. Tänä vuonna kilpailussa pelattiin kaksi kierrosta Jubilee-kentällä, jonka jälkeen 40 parasta pelasivat sunnuntaina Old Coursella kaksi kierrosta. Itse en ole aikaisemmin pelannut St Andrewssa.

St Andrewsissa oli paljon erikoisjärjestelyitä, jotka vaikuttivat esimerkiksi kierrokseen valmistautumiseen. Normaali range oli kokonaan suljettu, koska rangen alueella oli The Open Championshipin rakennustyöt käynnissä. Kilpailijoille oli tehty range toisen kentän alueelle, joka oli kävellen noin 20-25 minuutin päässä kisakenttien ensinmäisistä väylistä.

Itse pidin Jubileesta paljon enemmän kuin Old Coursesta. Jubileella oli paljon erilaisia väyliä ja ne ovat suunniteltu erinomaisesti. Itse pidän Jubileeta haastavana kenttänä etenkin tuulessa. Old Coursen pelaaminen oli hieno kokemus, mutta golfkenttänä se ei ole yhtä hyvä kuin muut huippukentät. The Openia varten pystytetyt katsomot loivat hienon tunnelman yhdessä Old Coursen historian kanssa. En ollut ennen pelannut katsomoiden ympäröimänä. Toivottavasti tulevaisuudessa tulee eteen kilpailuita, joissa olisi suuria katsomoita yleisöineen.

Oma pelini kilpailussa oli vaihtelevaa. Suurimman osan ajasta pelini oli erinomaista, mutta valitettavasti ensimmäisen kierroksen heikko puttaaminen sekä toisen kierroksen surkeat rautalyönnit maksoivat liikaa ja siten edessä oli karsiutuminen jatkosta. Tämä oli toinen kerta links-kentillä. Oli hienoa havaita kehitystä pelin ymmärtämisessä erilaisten lyöntien suhteen etenkin lähipelissä ja pallon pomputtelussa väylillä.

Nyt vajaaksi viikoksi Suomeen harjoittelemaan ja sitten katseet kohti The Amateur Championship:a, joka pelataan Royal Lytham & St Annesin sekä Lytham Linksin -kentillä viikon kuluttua. The Amateur Championship on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista amatöörikilpailuista, josta aukeaa parhaille pelaajille paikkoja major-kilpailuihin.

Aurinkoisin terveisin,
Saku Halonen