Tämän länsinaapuriimme suuntautuneen kilpailumatkan toinen kilpailu oli Stora Hotellet Fjällbacka Open, joka pelattiin Fjällbacka Golfklubbilla. Fjällbackan kenttä ei ole vaikeimmasta päästä, mutta siellä saa helposti järjestettyä haasteita itselleen.

Ensimmäisenä päivänä tuuli oli todella kova ja se aiheutti minulle paljon haasteita. Lopussa kaiken lisäksi alkoi satamaan vettä. Kilpailu lähti liikkeelle nihkeästi. Pari palloa veteen muutamalla ensimmäisellä reiällä. Tämän jälkeen pelin uudelleenrakentaminen ja kääntäminen ilman isoja riskejä on haasteellista, kun haluaa vaistomaisesti hyökätä birdien perään. Itse yritän yleensä rauhoittaa peliä ensin lyönti kerrallaan, jonka jälkeen pyrin antamaan itselleni mahdollisuuksia tehdä birdejä minimoiden isojen virheiden mahdollisuuksia. Tämän  toteutus onnistui hyvin, mutta birdie-putit eivät valitettavasti löytäneet reiän pohjalle. Tulos oli 75 lyöntiä.

Toisena päivänä tiesin, että pitäisi onnistua pelaamaan kierros ilman bogeja ja silti pystyä tekemään ainakin 5-6 birdietä. Kauden aiemmista kilpailuista perusteella pallon lyöminen ei ole ollut kierroksen alussa toivotulla tasolla. Päätin ennen kierrosta muuttaa lämmittelyrutiinejani niin että rangen jälkeen olisi mahdollisimman vähän aikaa tiiaukseen. Sää oli erinoimainen; aurinkoinen mutta hieman kolea. Kierrokseni lähti hyvin liikkeelle muutamalla helpolla par tuloksella. Ongelmat tulivat kuitenkin 205 metrisellä par 3 -väylällä, jossa löin todella huonon avauksen, josta seurasi huonojen lähipelilyöntien takia tuplabogi. Onnistuin tekemään loppukierroksen aikana viisi birdietä, mutta myös kaksi bogia hyökkäämisen takia. Lopputuloksena 70 ja valitettava karsiutuminen.

Reilu viikko harjoittelua ja seuraava kilpailu on St. Andrews Links Trophy, joka pelataan kesäkuun alussa. Kilpakenttinä toimivat The Old – ja Jubilee Course.

Saku Halonen