The Amateur Championship on maailman toiseksi arvostetuin amatöörikilpailu ja Euroopan arvostetuin. Kyseinen kilpailu koostuu kahdesta lyöntipelikierroksesta, jonka jälkeen 64 parasta jatkaa reikäpeliosioon. Kilpailun on voittanut usea nykyinen tähtipelaaja. Kilpailu pelattiin tänä vuonna Royal Lytham & St Annes Golf Clubilla sekä St Annes Old Linksillä.

Kilpailussa oli huikea tunnelma, kaikki järjestelyt olivat viimeisen päälle. Kentät olivat viritetty vaikeiksi ja ne olivat huikeassa kunnossa. Säätäkään ei voinut moittia, kun kilpailu päästiin pelaamaan lämpimässä säässä, auringonpaisteessa sekä tuulessa.

Itse pelasin saksalaisen ja englantilaisen pelaajan kanssa, joka on amatöörien maailmanlistalla sijalla 19. Ero hänen ja minun pelini välillä oli huima. Hänen pelissä oli paljon samaa kuin minullakin, mutta suurin ero oli pallon lyömisessä. Hän löi todella paljon varmemmin kuin minä ja lähestymiset olivat aivan eri tasolla.

Oma pelaaminen oli ensimmäisellä kierroksella ihan hyvää, löin paljon hyviä lyöntejä, mutta sain myös pelastettua paljon par-tuloksia vaikeista paikoistakin. Toisella kierroksella pelini oli aivan luokatonta. Tein paljon virhearvioita esimerkiksi pallon pomppimisesta, joka aiheutti useita välilyöntejä bunkkereista hyvänkin lyönnin jälkeen. Lähestymiseni eivät olleet hyvällä tasolla ja tuon vaikeustason omaavalla kentällä huonot lähestymiset tarkoittavat isoja ongelmia. Tuloksena oli selkeä karsiutuminen ja kotimatkan alkaminen. Suomalaisista ainoastaan Markus Luoma pääsi jatkoon lyöntipelistä, mutta hänkin tippui ensimmäisellä reikäpelikierroksella.

Seuraava kilpailu on reikäpelin SM, joka pelataan Keimola Golfissa 21-23.6.

Hyvää kesän jatkoa,

Saku Halonen