Finnish Junior Tourin ensimmäinen osakilpailu pelattiin Kullo Golf Clubin kentällä 13-14.6. Kenttä oli ihan hyvässä kunnossa, mutta griinit olisivat voineet mielestäni olla hieman nopeammat. Lisäksi Kulloon kentällä on aika paljon korkeuseroja. Sää teki kilpailusta melko rankan sillä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpöä oli noin 25 astetta.

 

Oma pelini oli aika tahmeaa, koska lyöminen oli aika huonolla tasolla. Ensimmäisenä päivänä pelattiin kaksi kierrosta, joista ensimmäisellä haasteita tuotti huono avauspelaaminen. Etuysin jälkeen olin tilanteessa +4. Tässä kohtaa oli pakko alkaa tekemään tulosta, jotta kärki ei karkaisi turhan kauas. Takaysillö sain upotettua hyvin putteja ja sain pelattua sen -3. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin jaetulla kolmannella sijalla tuloksella 73/+1.

 

Toiselle kierrokselle lähdettiin noin 40 minuutin tauon jälkeen. Omalta osaltani toinen kierros sujui mallikkaasti ilman suurempia ongelmia. Avaukset löin vain väylälle, yleensä hybridillä. Lähestymiset olivat välillä aivan huippuluokkaa ja sitä kautta sain paljon lyhyitä birdie-putteja. Etuysillä sain birdie-putit sisään, tehden 4 birdietä. Takaysillä en kuitenkaan saanut putteja tippumaan sisään etuysin tavoin, mutta onneksi en tehnyt virheitä, viimeistä reikää lukuunottamatta, jossa löin avauksen veteen. Onneksi sain pelstettua siihen paarin. Kierrostulos 70/-2 nosti minut jaetulle toiselle sijalle.

Kolmas kierros pelattiin seuraavana päivänä ja siihen lähdin kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta neljän muun pelaajan tavoin. Oma pelini oli erittäin vaikeaa ja se oli koko kierroksen ajan melkeinpä par-tuloksen pelastelua. Valitettavasti bogeja syntyi vähän liian helposti ja kierros näytti menevän pahasti penkin alle, mutta onneksi sain kaivettua takaysillä kolme birdietä, joilla taistelin itselleni toisen sijan. Kierroksen koho- ja käännekohtana oli reijällä 11 lyömäni wedge. Matkaa oli 112 metriä vastatuuleen ja pieneen ylämäkeen. Pallo tuli alas lipun viereen, pomppasi reiän taakse ja sen jälkeen spinnasi reikää kohden. Valitettavasti pallo ei löytänyt tietään reiän pohjalle, vaan kierähti reiän reunaa pitkin noin 270 astetta.

Tulokset 73,70,74 riittivät toiseen sijaan ja siten kauden ensimmäistä kertaa palkinnoille. Kilpailussa muita Masterilaisia olivat Topias Palin ja Tuomas Tiitola. Tuomas sijoittui kilpailussa sijalle T23 ja Topias hienosti jaetulle kolmannelle sijalle.


Topias Palin kuvassa keskellä.

Linkki tuloksiin: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2155484/results

Hienoa nähdä, että kehitystä on tullut ja tästä on hyvä jatkaa tuleviin kilpailuihin!

Aurinkoista golfkesän jatkoa!

Terveisin, Saku Halonen (kuvassa vasemmalla)