Viime viikolla pelattiin perinteikäs Finnish Amateur Championship eli Erkko Trophy Talin kentällä. Master Golfin Saku Halonen menestyi kilpailussa erinomaisesti sijoittuen toiseksi.

Sakun kommentit kilpailusta:

Erkko Trophysta on tullut vuosien aikana yksi kesän kohokohdista, koska järjestelyt sekä kenttä ovat aina hienossa kunnossa. Lisäksi Talin kenttä sopii omalle pelilleni todella hyvin.

Tänä vuonna lähdin kirkastamaan viime vuoden jaettua kolmatta sijaa, mutta valitettavasti ensimmäisenä päivänä huomasin lyöväni avauksia surkeasti. Tämä aiheutti jatkuvia ongelmia, joita lähipelillä ja puttaamisella jouduin pelastamaan. Tulos 72/+1 oli pelin tasoon nähden ihan hyvä.

Toisena päivänä oma pelini alkoi olemaan jo paremmalla tasolla ja samalla nousu kohti kärkeä. Kenttä oli viritetty vaikella lipunpaikoilla ja kovan puuskittaisen tuulen myötä hasteelliseksi. Onneksi sain toiselle päivälle caddien, Tony Pihlin, koska hänestä oli suuri apu. Vaikeista olosuhteista huolimatta onnistuin pelaamaan ehjän ja tasapainoisen kierroksen, johon mahtui kolme birdietä ja loput pareja. 68/-3 lyönnin kierroksen jälkeen löysin päivän päätyttyä itseni jaetulta neljänneltä sijalta ja kärkeen oli matkaa kaksi lyöntiä.

Viimeisenä päivänä lähtöjä aikaistettiin kovan sateen ja tuulen vuoksi. Sade saapui Taliin vasta viimeisellä reiällä, mutta tuuli oli koko kierroksen ajan haastamassa pelaajia. Pelasin viimeisenä päivänä omaa varmaa peliäni ja sillä noustiin kärkeen jo kierroksen alussa. Takaysillä huomasin tulostaululta, että olen pelikaverini Arto Pehkosen kanssa hieman karussa ja siitä alkoi kaksintaistelu kilpailun voitosta. Tilanne vaihteli jatkuvasti Arton yhden lyönnin johdon ja tasatilanteen välillä. Kaksi reikää ennen loppua olin yhden lyönnin perässä tehtyäni bogin väylälle 16. Tämän kuittasin hyvin nopeasti birdiellä väylälle 17. Viimeiselle reijälle molemmat tekivät parin. Tästä seurasi uusintareikä, jonka Arto vei hienolla birdiellä.

Kokonaisuutena kisa oli onnistunut. Sain pelattua hyvällä tasolla vaikeissa olosuhteissa saaden mahdollisuuden voittoon viimeisellä kierroksella. Vaikka voittoa ei tänä vuonnakaan tullut, en voi olla pettynyt SM-hopeaan. Tästä eteenpäin ja 18.8 lyödään palloa ilmaan Paltamossa Finnish Tourin merkeissä.

 

Master Golf onnittelee Sakua hopeasta!