Reikäpelin SM-kilpailut pelattiin tänä vuonna Keimola Golfin Saras-kentällä 21. – 23.6. Keimolan kenttä oli  pelattavassa kunnossa.  Sää suosi pelaajia lämpimällä ja aurinkoisella kelillä.

Ensimmäisellä kierroksella vastassa oli Keimolan Veeti Puumalainen. Hän on nuori, lupaava ja lahjakas pelaaja. Häntä vastaan pelasin virheitä välttäen ja annoin vastustajan tehdä virheet. Voitin ottelun 4/3 ja etenin seuraavalle kierrokselle.

Toisessa ottelussa vastassa oli toinen Keimolan pelaaja, Niilo Mäki-Petäjä. Niiloa pidän erittäin hyvänä pelaajana ja siten häntä vastaan piti pelata erilaisella taktiikalla. Pelisuunnitelmani muuttui agressiivisemmaksi ja siten myös riskit lisääntyivät. Niiloa vastaan pelasin erittäin hyvin. Olin 9 reiän jälkeen 3up ja peli oli täysin hallinnassani. Tasasimme takaysillä reikiä birdeillä ja lopulta peli ratkesi tekemääni birdieen väylällä 16. Lopputulokseksi kirjattiin 3/2 voitto minun edukseni.

Kolmannella kierroksella tuli jälleen Keimolan pelaaja. Tällä kertaa Oskari Schuvalow, joka on Niilon tavoin erittäin hyvä pelaaja. Pelisuunnitelma pysyi samana kuin Niiloa vastaan. Oma pelini ei ollut yhtä hyvää kuin Niiloa vastaan, mutta silti todella hyvää. Oskari pelasi etuysin -4 ja johti yhdeksän väylän jälkeen 3up. Sain takaysillä paikkoja ja käytin ne ottaen 1up johdon 14 jälkeen. Oskari tasoitti pelin 17 väylällä ja viimeiselle reiälle menimme tasoissa. Viimeiselle reiälle tein birdien mutta Oskari ratkaisi pelin tekemällä eaglen ja voittaen ottelun 1up.

Sijoitukseni oli jaettu yhdeksäs, joka on paras sijoitukseni miesten reikäpelin SM-kilpailuissa. Omassa pelissäni oli paljon hyvää ja sain paljon itseluottamusta tuleviin kilpailuihin vaikean alkukauden jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin kilpailuihin.

Nähdään Masterissa,

Saku Halonen