Sakun kommentit kauden viimeisestä kilpailusta.

Nordic Golf League on yksi Challenge Tourista alemman tason satelliittikiertueista. Nordic Leaguen karsinta on kaksiosainen, esikarsinta ja karsintafinaali. Molemmissa karsintavaiheissa on kaksi kierrosta. Esikarsintoja pelataan Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa sekä Norjassa.

Itse pelasin Suomessa olleen esikarsinnan, joka pelattii  Kullo Golf Clubin kentällä 20.9. Kulloon kenttä oli erinomaisessa kunnossa, syksyisestä ja kylmästä ilmasta huolimatta. Oma pelini oli koko esikarsinnan erinomaista. Kierrostulokset 71 (-1) + 70 (-2) = 141 (-3) riittivät esikarsinnan voittoon neljän lyönnin turvin.

Karsintafinaali pelattiin Ruotsissa Haverdals Golfklubb:lla 13-14.10. Haverdalissa kaikki oli viimeisen päälle kunnossa. Rangelle oli vaihdettu uudet Titleistin rangepallot. Lähipelialue sekä kenttä olivat niin hyvässä kunnossa, kun syksyn sateiden jälkeen voi olla. Kenttä oli sateiden jälkeen hyvin pehmeä, mutta silti se oli hyvässä kunnossa. Itse kilpailu lähti nihkeästi liikkeelle, mutta ensimmäisen 7 reiän (+1) jälkeen sain käännettyä pelini parempaan suuntaan tehtyäni birdiet väylille 9 ja 11, jonka jälkeen väylälle 13 merkattiin eagle. Loppukierros sujui tasaisesti yhden birdien ja bogin myötä. Kierrostulos 69/-3 riitti jaettuun kolmanteen sijaan.

Toiseen päivää  lähdin hyvistä asemista, sillä 25 parasta saivat kategorian 7 ensi kaudelle. Toisena päivänä haasteita riitti, sillä tuuli puhalsi noin 10 m/s ja kenttä viritetty mahdollisimman haastavaksi. Oma pelin tasoni oli kiitettävällä tasolla, puttaamista lukuunottamatta. Griineillä haasteita riitti ja putteja tuli aivan liikaa. Onneksi löin palloa hyvin etenkin raudoilla, joka pelasti tulosta. Tulos 75/+3 tiputti tuloslistalla hieman alaspäin. Tulokset 69 (-3) + 75 (+3) = 144 (E) riittivät jaettuun 15. sijaan ja sen myötä kategorian 7. saamiseen, joka on paras kategoria, jonka karsinnoista pystyi saamaan.

Tämä oli hieno lopetus onnistuneelle kaudelle. Kiitos tukijoukoilleni, Master Golfille, valmentajilleni Pasi Purhoselle sekä Jesse Talikalle, Puolustusvoimien Urheilukoululle sekä kaikille Masterilaisille. On ollut mukavaa, kun monet ovat tulleet keskustelemaan ja tsemppaamaan minua tulevia kilpailuja varten.

Hyviä loppukauden kierroksia ja talven treenejä,
Saku Halonen

 

Master Golfin väki onnittelee Sakua onnistuneesta kaudesta ja toivottaa hyviä treenejä talvikaudelle.