Master Golfin Saku Halonen sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle Talissa pelatussa Erkko Trophyssa. Mahtavat onnittelut Sakulle! Lue tästä kisatunnelmia Sakun kertomana:

Moikka,

Finnish Amateur eli Erkko Trophy pelattiin 6-8.8. perinteisesti Helsingin Golfklubilla. Sää oli erinomainen ja kenttä sitäkin paremmassa kunnossa. Oma pelini oli erittäin hyvää ja tähän mennessä varmaan parasta, mitä olen ikinä pelannut.

Ensimmäisenä päivänä pelasin erinomaisesti. Lyöminen oli aivan eri tasolla kuin ikinä aikaisemmin. Alkuun tein kaksiputtisen birdien ja kaksiputtisia pareja. Takaysin alkuun sain hyviä birdie-paikkoja, jotka käytin kaikki pelaten väylät 10-15 viisi alle par-tuloksen. Sen jälkeen sain pelastettua pari missiä pelaten elämäni ensimmäisen kierroksen, jossa en tehnyt yhtään bogia. Kierrostulos 65/-6 oikeutti johtopaikkaan ensimmäisen päivän jälkeen.

Toisena päivänä tuuli oli suhteellisen navakkaa ja teki pelaamisen haasteellisemmaksi. Itse löin toisena päivänä palloa ihan hyvällä tasolla, vaikka olinkin alkukierroksella helisemässä. Onneksi sain pelistä kiinni ja upotettua kriittiset par-putit ja täten pelasin etuysin yhden alle parin. Takaysillä tein enemmän virheitä, mutta toisaalta sain parempia birdie-paikkoja ja tein kaksi bogia ja kaksi birdietä. Kierrostulokset 65,70 (-7) riittivät jaetulle toiselle sijalle ja paikkaan viimeiseen ryhmän yhdessä Viron Carl Hellatin (-8) ja Talin Martin Plukan (-7) kanssa.

Viimeisenä päivänä oma pelini oli erittäin laadukasta avauksia lukuun ottamatta, jotka olivat jatkuvasti metrin tai kaksi raffissa. Sain tehtyä tulosta erittäin hyvin, vaikka paine oli suuren yleisön siivittämänä erittäin suuri. Tein ensimmäiselle reiälle birdien. Toiselle reiälle tein valitettavasti bogin, jonka kuitenkin kuittasin heti parilla birdiellä. Hellat teki pari bogia ja tipahti parin lyönnin päähän. Plukka karkasi omille teilleen vahvalla alulla, mutta kierroksen puolivälissä sain hänet kiinni ja vahvalla takaysin alulla pääsin johtoasemaan. Samalla takaa nousi hallitseva reikäpelin Suomen mestari Ilari Saulo. Alkoi näyttämään siltä, että kilpailu olisi kahden kauppa, mutta Carl pelasi viimeiset seitsemän reikää kolme alle parin ja nousi tasoihin Ilarin kanssa. Viimeisellä väylällä minulla par olisi riittänyt voittoon, mutta 18. reiän greeni näytti pintansa ja koitui kohtalokseni, kun otin siihen neljä puttia ja korttiin merkattiin tuplabogi.

Oli hienoa nähdä paikalle katsomaan saapuneita masterilaisia, sain teistä paljon lisäenergiaa kilpailun tiukkojen käänteiden keskellä.

Muita masterilaisia kilpailussa olivat miesten sarjassa Topias Palin ja Tuomas Toroska sekä naisten sarjassa Sandra Salonen ja Ronja Taipale
Linkki tuloksiin: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2155516/results/2197595

Terveisin,
Saku Halonen