Team Finlandin eli Suomen Golfliiton liittovalmennusryhmän vuosiohjelmaan kuuluu harjoitusleirejä ulkomailla. Tällä kertaa leiri pidettiin Dubaissa sekä Ajmanissa, joka sijaitsee vajaan tunnin päässä Dubain keskustasta. Kenttinä olivat The Els Club sekä Al Zorah Golf Club. Miesten ja poikien muodostama ryhmä, jonka valmentajina olivat Petteri Nykky ja Mikael Mustonen, oli käytännössä koko leirin Al Zorahissa muutamaa Els Clubilla oltua päivää lukuunottamatta. Naisilla ja tytöillä valmentajina olivat Pasi Purhonen ja Minea Blomqvist-Kakko. He harjoittelivat miehiin ja poikiin verrattuna päin vastoin eli pääasiassa Els Clubilla ja pari päivää Al Zorahissa. Fysiikkavalmennuksesta ja vaivojen hoidossa auttoi Jesse Talikka.

Talvikaudella ulkona harjoitteleminen on tärkeää, koska sisähalleissa etenkään lähipelin treenaaminen realistisissa olosuhteissa on haasteellista. Sisähalleissa tuntuman ylläpitäminen lähipelissä on hyvin haasteellista ellei jopa mahdotonta. Etenkin raffista chippaaminen ja erilaisisten lähipelilyöntien harjoitteleminen, kuten esimerkiksi bunkkerilyöntejä, vasta- tai myötägrainiin chippaamista on mahdotonta harjoitella sisähalleissa. Yleisesti tekniikan harjoittelu onnistuu sisähalleissa erinomaisesti, koska verkko pysäyttää pallon, jolloin ei ala reagoimaan huonoihin lyönteihin samalla tavalla kuin ulkona.

Kentät Al Zorahissa sekä Els Clubilla olivat erinomaisessa kunnossa. Sää Lähi-idässä on yleisesti talvisin erinomainen. Lämpötilat pyörivät 25-30 asteen ympärillä ja aurinko paistaa aamusta iltaan. Matkan alussa parina päivänä satoi vettä. Vesisade yllätti meidät täysin, mutta onneksi se oli vain kevyttä sadetta. Oli ilo huomata talven aikana tehdyn työn tulos etenkin lyöntitekniikan puolella. Kehitystä oli tullut ja lyöminen oli kehittynyt paljon.

Leiri sujui harjoittelun ja pelaamisen kannalta erinomaisesti. Päivät alkoivat fysiikkaharjoittelulla noin klo 7, jonka jälkeen vuorossa oli aamupala. Kentällä olimme klo 8.30 ja lounaaseen asti harjoittelimme omatoimisesti maajoukkuevalmentajien avustamana. Lounaan jälkeen pelattiin 18 reikää. Jokaisella kierroksella oli oma teemansa, jossa oli teemaan liittyvä kilpailu. Kierroksen jälkeen jäimme harjoittelemaan, kukin omia kehityskohteitaan. Kierrostulokset sekä oma pelaaminen näyttivät lupaavalta tulevaa kautta silmällä pitäen, mutta myös kehitettävää löytyi paljon.

Tätä kirjoittaessani olen matkalla lentokoneessa kohti Helsinkiä, josta suuntaan huomisen aikana Turkuun jatkamaan opintojani Turun Yliopistossa. Harjoittelu jatkuu muutaman täyden välipäivän jälkeen sisähalleissa, pääasiassa Green Golf Malmilla, joka on mielestäni paras paikka harjoitella pääkaupunkiseudulla.

Aurinkoisin terveisin,

Saku Halonen