Kapteeni Matti Huomanen

Säännöissä tapahtuneet muutokset

Tutustukaa sääntömuutoksiin ja hankkikaa uusi sääntökirja ja lukaiskaa läpi, saattaa säästyä monta lyöntiä tulevina pelikausina.

Säännöt

1-2 Palloon vaikuttaminen
Lisätty huomautus selventämään mitä säännön 12 vakava rikkominen tarkoittaa.

4-1 Mailojen muoto ja rakenne
Lievennetty rangaistusta säännön 42 vastaisen mailan tai mailojen mukanaan pitämisestä, mutta ei mailalla lyömisestä pelistä sulkemisesta samaan kuin, jos pelaajalla on enemmän kuin 14 mailaa mukanaan.

12-1 Pallon etsiminen; Pallon näkeminen
Lisätty pallon etsiminen haitasta.

12-2 Pallon tunnistaminen
Lisätty, että pelaaja saa nostaa pallonsa tunnistamista varten esteessä (ks. vastaavat muutokset säännössä 15-3, jossa on poistettu poikkeus väärällä pallolla pelaamisesta esteessä)

13-4 Pallo esteessä; Kielletyt toimet
Täsmennetty poikkeusta 1; poikkeusta 2 täsmennetty koskemaan sääntöä 13-2 ja poistettu viittaus pelaajan tulevien lyöntien edesauttamiseen; lisätty poikkeus 3 poistamaan mahdolliset rangaistukset säännön 13-4a rikkomisesta (esteen pohjan koskeminen) tietyissä tilanteissa.

14-3 Keinotekoiset välineet, epätavalliset varusteet ja epätavallinen varusteiden käyttö
Lisätty viittaus epätavalliseen varusteiden käyttöön (ks. myös uusi poikkeus tavallisella hyväksytyllä tavalla olevasta varusteen käytöstä) ja uusi poikkeus lisätty pelaajille, joilla on terveydellinen syy käyttää keinotekoista välinettä tai epätavallista varustetta. Lisätty huomautus selventämään, että paikallissäännössä voidaan antaa lupa käyttää etäisyysmittaria; aiemmin tämä lupa myönnettiin vain Decisionissa

15-2 Korvaava pallo
Lisätty poikkeus estämään ”kaksoisrangaistus” tilanteissa, joissa pelaaja korvaa pallon väärin ja pelaa väärästä paikasta (ks. vastaava muutos säännössä 20-7c).

15-3 Väärä pallo
Poistettu poikkeus väärällä pallolla pelaamisesta esteessä (ks. vastaava muutos säännössä 12-2, pelaajalla lupa nostaa pallo tunnistamistarkoituksessa esteessä).

16-1e Puttauslinjalla tai molemmin puolin linjaa seisominen
Lisätty poikkeus, jolloin pelaaja ei saa rangaistusta, jos hän ottaa lyöntiasennon tahattomasti siten, että pelaaja pyrkii välttämään seisomista toisen pelaajan puttauslinjalla; aiemmin tämä oli sallittu Decisionissa.

18 Pysähtyneen pallon liikkuminen Keskeisimmät muutokset 18–19

20-7c Pelaaminen väärästä paikasta; Lyöntipeli
Lisätty huomautus estämään ”kaksoisrangaistus” tilanteissa, joissa pelaaja pelaa väärästä paikasta ja korvaa pallon väärin (ks. vastaava muutos säännössä 15-2).

24-1 Liikuteltava haitta
Lisätty oikeus pallon ollessa liikkeessä siirtää huollettua, poistettua tai ylhäällä pidettyä lipputankoa.

24-3 Pallo kadonnut haittaan
25-1c Pallo kadonnut epänormaaliin kenttäolosuhteeseen
26 Vesiesteet
27-1 Lyönti ja lyöntimatka; Pallo ulkona tai palloa ei löydy viiden minuutin aikana
Edellä olevissa säännöissä termi ”riittävä näyttö” on korvattu termillä ”tiedetään tai on käytännössä varmaa”, kun määritellään

Tarkista oheisesta linkistä, onko draiverisi laillinen. LAITTOMAT DRAIVERIT