Naisten pikakisa kaksi mailaa ja putteri 3.9.2020

Masterin golfkauden viimeinen ”ladies only” -tapahtuma järjestettiin torstai-iltana. Vaikka lajina oli pikakisa, niin kyseessä ei ollut mikään speedgolf vaan normaalia lyhyempi kierros, Master-kentän seitsemän ensimmäistä väylää. Haastetta peliin toi se, että mukaan sai putterin lisäksi ottaa vain kaksi mailaa. Mailavalintoja pohdittiin vielä lähtöaikaan asti, mutta suurin osa näytti luottavan hybridiin ja lyhyehköön rautamailaan.

Kisaeväänä oli Jänö-smoothie, kartanon herkullisia lohireissareita ja kana- ja vuohenjuustobageleita sekä kahvia ja teetä, joiden voimalla suoraan työstä tulleetkin lähtivät reippaana hämärtyvään syyskuun iltaan.

#BonBoozt

Pelimuotona oli tällä kertaa tasoituksellinen lyöntipeli, joten nettotuloksen laskeminen seitsemältä väylältä vaati hiukan matematiikkaa. Sen verran peliä oli helpotettu, että jokaisen väylän maksimilyöntimääräksi oli asetettu 9 lyöntiä, ja tätä sääntöä muutama osallistuja käytti ainakin ensimmäisellä väylällä.

Ilta oli lämmin ja monet osallistujat olisivatkin jatkaneet peliä vielä pidempäänkin.

Tarkistuslaskennan jälkeen Anita Ojala ja Leena Lepola nousivat kärkeen nettotuloksella 32. Kolmanneksi sijoittui Päivi Matikainen tuloksella 33. Anita selvisi kisan voittajaksi pienemmän tasoituksensa ansiosta. Hän sai palkinnoksi Avene-tuotteita, lisäksi arvottiin muita palkintoja Anitan toimiessa onnettarena. Voittajaa haastateltaessa selvisi, että kisabagistä löytyi putterin lisäksi puu-5 ja rauta-9 ja Anita oli jopa käynyt ennen kisaa harjoittelemassa, miten pallo nousee bunkkerista rautaysillä!