Suomen Golfliitto julkaisi tulevan vuoden liittovalmennusryhmät. Masterilaisista kaksi pelaajaa saavuttivat paikan maajoukkueessa. Naisten maajoukkueeseen valittiin Ronja Taipale ja naisten Pro ryhmään Jenna Mäihäniemi.

Alla osa SGL.n tiedotteesta:

”Suomen Golfliitto on valinnut pelaajat maajoukkueisiin kaudelle 2017. Valinnan pohjana on toiminut päävalmentaja Fredrik Jendelidin laatima valintakriteeristö.

”Tavoitteena on ollut luoda järjestelmä, jossa yhdistetään kilpailumenestys ja menesty eri kiertueilla sekä sijoitus maailmanlistalla ja Ryder Cup ja Solheim Cupien -pistelistoilla”, Jendelid sanoo.

”Olen pyrkinyt löytämään hyvän tasapainon subjektiivisten päätösten ja selkeiden, vastaansanomattomien faktojen välillä. Pelaajista noin 75 % on valittu kategoriasysteemin perusteella ja 25% valinnoista perustuu pääasiassa maajoukkuevalmentajien näkemykseen. Koko joukkuetta ei valita pelkästään kriteeristöön perustuen, vaan valmentajien näkemykselle on tärkeää jättää tilaa”, hän jatkaa.

”Valinnan jälkeen olemme yhteydessä pelaajiin. Heidän on tiedettävä, mitä liittovalmennuksessa mukana olevilta pelaajilta odotetaan ja mitä he vastaavasti voivat odottaa ollessaan mukana. Sen jälkeen pelaajat tekevät yhteistyössä oman henkilökohtaisen valmentajansa kanssa päätöksen siitä, haluavatko he sitoutua olemaan mukana liittovalmennustoiminnassa”, Jendelid kertoo.”

Naiset Pro

Jenna Mäihäniemi, Ursula Wikström, Noora Tamminen, Minea Blomqvist-Kakko, Krista Bakker, Sanna Nuutinen ja Leena Makkonen

Naiset

Matilda Castren (EGS), Tiia Koivisto (HiGM), Ella Salminen (RG), Petra Salko (HGCC), Ellinoora Moisio (ArGC), Ronja Taipale (MGC), Hannele Mikkola (SGC) ja Emilia Tukiainen (KarG)