(Huom! Kisaraporttia kirjoittaessa tulokset olivat muuttuneet, ja Masterin sija oli uuden, oikean tuloslaskennan myötä pudonnut muutaman sijan).

Masterin ladyt ylsivät naisten N50-sarjan joukkue SM-kisoissa upeasti kymmenen joukkoon sijalle T9. Kisat pelattiin 18.-19.9.21 Kullo Golfissa vilpoisessa syyssäässä. Pelivarusteisiin tarvittiin toppatakkeja, villapipoja, lämpimiä hanskoja ja välillä sateenvarjojakin. Mutta onneksi aurinkokin välillä näyttäytyi.

Lauantain ”aamuvuorolaiset” (ensimmäinen lähtöryhmä klo 8:00) Anita Ojala ja Leena Haavisto avasivat latua kanssakilpailijoille ja pelasivat hienon fourball tuloksen +5. Väylän 12 tupla hieman harmitti, mutta Leenan huikea yli 10 metrin par-putti viimeisellä väylällä kuittasi tämän hienosti.

Fourballin jälkeen Master oli kisassa sijalla 10. ”Iltavuorolaiset” Hannele Heikura ja Liisa Pättiniemi-Fagerström eivät ihan saaneet fourball-pelissä parastaan irti, tuloksena 88 lyöntiä. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen olimme sijalla 14.

Sunnuntaina oli vuorossa singlet ja kentälle lähtivät Anita, Hannele ja Liisa. Anitan (84 löyntiä) ja Hannelen (85 lyöntiä) tasaisenvarmat suoritukset siivittävät Masterin hienoon nousuun toisena kisapäivänä.

Anitan varmaa pelikuntoa kuvastaa Kullon varsin haasteelliselle viimeiselle väylälle (kaksi veden ylitystä, erittäin nostettu greeni) tehty birdie. Lähestymislyönti vasemmalta puiden välistä greenille ja pitkä birdieputti varmasti kuppiin. ”Kisakausi oli makea päättää haastavalla viimeisellä väylällä birdien arvoiseen pitkään ylämäkiputtiin. Tästä saa taas treenimotivaatiota”, kertoi Anita.

”Aamuvuorolaiset” Leena Haavisto ja Anita Ojala hymyssä suin lähdössä lauantain fourball-peliin.

”Iltavuorolaiset” Hannele Heikura ja Liisa Pättiniemi-Fagerström hymyssä suin lauantain haasteellisen foursome-pelin jälkeen.

Joukkue SM-kisoissa on aina kiva pelata, koska kentällä on hyvä pelifiilis ja pelaajilla on hyvässä hengessä tosissaan tekemisen meininki. Masterin pelaajien sitoutumista kuvaa mm. se, että harjoituskierros käytiin pelaamassa yhdessä edellisenä sunnuntaina kylmässä kaatosateessa. Kisakentältä jäivät erityisesti mieleen useat korkealle nostetut ja erityisen kaltevat greenit, joiden kallistuksia oli paikoin haastavaa ”lukea”. Onnistuneenkin lähestymislyönnin jälkeen saattoi  ensimmäisen putin jälkeen löytää pallonsa bunkkerista tai greenin ulkopuolelta. Sunnuntain singleissä lippujen paikat olivat selkeästi haastavammissa paikoissa kuin lauantaina. Kenttämestari oli monilla greeneillä löytänyt reiälle kaikkein kuperimman osoitteen.

Joukkueiden SM-kisaan pääsi mukaan isäntäseuran lisäksi 17 joukkuetta seurarankingin perusteella. Seurojen rankingpisteet perustuivat Finnish Senior Tourin N50-sarjan kisatuloksiin. Master oli tänä vuonna rankingissa 20, mutta pääsi viikonlopun kisaan, koska kaikki paremmin rankingissa sijoittuneet joukkueet eivät osallistuneet. Tässäkin valossa yhdeksäs sija osoittaa masterilaisten hienoa loppukauden pelikuntoa.

Kullon Golfin 18. väylä. Punaiselta tiiltä pituus 375 metriä, korkealle nostetun, erittäin kaltevan greenin edessä haasteena muutama puu. (Kuva: Pirkko Havukainen)

TJ Jaskalle kiitos lämpimistä pelivarusteista, joiden ansiosta sekä pelaajat että driverit pysyivät lämpiminä.

Kisatuloksesta huolimatta, Master on kuitenkin Paras!

Masterin pelaajien tunnelmat kokosi yhteen kapteenina toiminut Liisa Pättiniemi-Fagerström.