Verottaja on tiukentanut ohjeistustaan kilpailun palkintojen ilmoittamisesta.

  • Vuoden 2019 alussa otettiin käyttöön Kansallinen tulorekisteri, johon on tehtävä kuukausittain ilmoitus myös golfkilpailujen palkinnoista. Kaikki kilpailupalkinnot ovat pelaajien henkilökohtaista verotettavaa tuloa ja ne on ilmoitettava tulorekisteriin. Golfseura ilmoittaa tiedot tulorekisteriin ja palkinnon saaja voi vähentää omassa verotuksessaan (omavero.fi) kilpailuun kohdistuvat välittömät kustannukset, kuten osallistumismaksut, matkakulut ja majoituskulut.
  • Verottajalle ilmoitetaan kaikki palkinnot, lahjakortit ja tavarapalkinnot, lukuun ottamatta arvoltaan merkityksettömät kuten pokaalit, lippikset ym. Tulorekisteriin ilmoitetaan lahjakortin summa ja tavarapalkinnoista niiden käypä arvo (arvo, joka tavarasta saataisiin, jos se myytäisiin välittömästi).
  • Tämän johdosta keräämme lomakkeella kaikilta palkintojensaajilta palkintojenjaon yhteydessä tarvittavat tiedot (Nimi, henkilötunnus ja osoite) tulorekisteriin ilmoittamista varten. Lomakkeet hävitetään välittömästi tulorekisteri-ilmoitukseen syöttämisen jälkeen.
  • Palkintojen verotuksesta voit lukea lisää vero.fi –sivuilta

GOLFLIITON OHJEISTUS PALKINTOJEN VEROTUKSESTA