Olemme tänä vuonna saaneet nauttia erinomaisessa kunnossa olevista kentistä. Niin väylät kuin greenit ovat olleet hyvässä kunnossa. Kauden lähestyessä loppuaan, onkin syytä toimia niin, että myös ensi vuonna saamme nauttia huippukuntoisista kentistä jo heti alkukaudesta.

Alastulojälkien korjaaminen nyt kasvukauden jo loputtua onkin ensiarvoisen tärkeää, jotta greenit sitten taas vapuksi aukeavat hyväkuntoisina. Nyt korjaamatta jättämäsi alastulojälki on ensi keväänä muistuttamassa hienosta greeniosumastasi aivan turhaan ja häiritsemässä meidän kaikkien puttaamista.

Syksyn edetessä ja sateiden lisääntyessä on osassa kenttää väylät niin vetisiä ja pehmeitä, että autolla ajo varmasti jättää näkyvät ja valitettavasti myös pysyvät jäljet väylän lyhyeksi leikattuun pintaan. Jotta peliä haittaavia renkaan uria ei tulisi kohtuuttoman paljon, niin olisi toivottavaa, että autoilla ajettaisiin pääsääntöisesti raffin puolella. Myös äkillisiä jarrutuksia tulisi välttää. Väylän suuntaisesti lyhyeksi leikatulla alueella ajaminen on muuten myös kesällä ei toivottavaa (=kielletty).

Pelin sujuvuuden parantamiseksi olisin vielä muistuttanut, että greenille puttaamaan mentäessä on bägi tai auto ajettava greenin sivulle tai taakse. Näin annetaan takana tuleville pelaajille vapaa greeni lähes heti lipun paikalleen asettamisen jälkeen.

Syksy on myös orastavaa hallan ja yöpakkasten aikaa. Se merkitsee sitä, että kentänhoito joutuu tekemään nopeitakin päätöksiä kenttien sulkemisesta yleensä aamun tunteina. Kun lämpömittarin lukema laskee ja ruohon pinta jäätyy, ei sille kenttämestari mitään mahda. Tämä kannattaa ottaa huomioon jo aamulla lämpömittaria katsoessa, ettei tule pettymystä paikan päällä. Kukaan ei pysty kävelemään niin kevyesti, ettei aiheuttaisi jalanjäljillään vahinkoa jäätyneellä nurmikolla.

Haluaisimme tietenkin, että voisimme syksyllä päästää niin paljon pelaajia kentälle kuin mahdollista. Kiusallaan emme kenttää suljettuna pidä, sillä kyseessä on kaikkien yhteinen etu. Ensimmäiset hallat ja yöpakkaset ovat kuitenkin ruohon kannalta kaikkein haitallisimpia. Tällöin, jos koskaan kenttää pitää varjella ylimääräisiltä painaumilta. Kuuraisena syyspäivänä aiheutetut jäljet voivat näkyä kentällä vielä juhannuksenakin!

Toivotamme kaikille Masterilaisille hauskoja syyspelejä ja hyviä tuloksia kauden 2017 loppuun.

Nähdään vielä kentällä

Vesa, Mara ja Pekka