Costa Ballena 25.3.-1.4.2006

Hiukan matkatarinaa Tommi Studen opetus- ja pelimatkalta Espanjan viheriöillä keväällä 2006. Kohteena Costa Ballena, joka toimii mm. Suomen maajoukkueen leirikeskuksena. Majoitus juuri valmistuneessa neljän tähden kylpylähotellissa puolihoidolla. 27 reikäinen golfkenttä ja 9 reikäinen par 3 rata ihan vieressä. Lisäksi erinomaiset harjoittelu mahdollisuudet.

Masterilaiset Costa Ballenassa

la 25.3. Reilun neljän tunnin lentomatkan ja kolmen tunnin bussimatkan
jälkeen ei kenellekään ollut epäselvää mitä hotelliin kirjautumisen
jälkeen tapahtuu. Matkatamineet narikkaan ja pelaamaan. Ehdimme
pelata 9 reikää, mikä tuntui ihan sopivalta aloitukselta. Illallisen
jälkeen matkalaukkujen purkaminen ja nukkumaan.

su 26.3. Runsaan aamiaisen nautittuamme golfkengät jalkaan, sipaisu aurinkorasvaa nenän päähän ja rangelle. Tommin ja Patrikin vetämän lämmittelyn jälkeen keskityimme päivän teemaan: lyönnin pituus. Pieni lounashetki ja sitten pelaamaan. Kenttä tasainen eikä mitenkään erityisen hankala. Naisille ehkä hieman pitkiä par nelosia ja kolmosia. Illalla oteltiin vielä biljardi ottelu naiset vastaan miehet. Naisille murskavoitto.

Lady Kapteeni tarkkuustyössä

ma 27.3. Aurinko oli tuskin kunnolla noussut, kun innokas joukko kokoontui
klo 8.00 Tommin vetämään aamujumppaan altaalle ja siitä suoraan aamupalalle. Rangella teemana: lyönnin suunta. Alkoi näkyä jo teipattuja sormia ja hiertymiä jaloissa. Peli-intoon se ei kuitenkaan milläänlailla vaikuttanut. Peliin saatiin jo ihan toisenlaista yrittämistä, kun pelasimme neljän hengen ryhmissä bestballia. Hävinnyt joukkue joutui tarjoamaan illalla kierroksen baarissa. Illan kevennykseksi katselimme Tommin ottamia video-otoksia lähes täydellisyyttä hipovista lyönneistämme.

ti 28.3. Tommin aamujumppa jälleen altaalla klo 8.00. Aamupalan jälkeen aiheena lyhyet raudat ja putti. Lisää teippiä sormiin ja pelaamaan. Pientä väsymystä saattoi jo havaita itse kunkin pelissä. Illallisen jälkeen oli jälleen kevennysten aika. Tommin kuvaamat puttimme. Hipsimme jokainen vuorollamme nukkumaan.

ke 29.3. ”Jokainen saa tehdä mitä haluaa” päivä. Neljä innokasta pelasi kierroksen ”oho”golfia. Tommi ja Patrik uskaltautuivat Atlantin aaltoihin. Allekirjoittanut sekä Lehtisen pariskunta tekivät kolmen tunnin kävelymatkan tässä kohtuullisen hiljaisessa kylässä. Pieni paniikki meinasi jo vallata mielen, mutta kyllähän nyt naiset jonkun kaupan ostosten tekoa varten löytää. Ehdimme vielä muutamaksi tunniksi ottamaan aurinkokylpyjä altaalle. Illalla kokoonnuimme jälleen yhteiselle illalliselle.

to 30.3. Vapaapäivä oli tehnyt tehtävänsä. Oli taas kiva heilutella mailoja rangella. Vähän bunkkeri harjoituksia ja pelaamaan. Pelimuotona jälleen joukkuebestball. Hävinnyt joukkue tarjosi tuttuun tapaan kierroksen baarissa.

pe 31.3. Viikko huipentui Tour Camp Tournamenttiin. Ykkösen tiillä oli suurta urheilujuhlan tuntua, kun porukka lähetettiin matkaan toisiaan vilpittömästi kannustaen. Illallisen jälkeen siirryttiin baariin palkintojen jakoon. Kiitospuheiden ja halausten jälkeen ilta jatkui tanssilattialla salsan, cha-chaan ja merenquen tahdissa.

la 1.4. Kotimatka alkoi arviolta kolmen tunnin ajomatkalla Malagaan.
Lieneekö aprillipäivän pilaa, kun matkanteko pysähtyi kymmenen kilometriä ennen lentokenttää. Moottoritien kolme kaistaa lähes seisoi. Bussikuski ajoi kaksi kertaa harhaan. Saavuimme lentokentälle 5 minuuttia ennen koneen lähtöaikaa. Ryntäsimme tavaroinemme suljetulle lähtöselvitystiskille. Pienimuotoisten neuvottelujen jälkeen yksi tiski aukesi. Tavarat hihnalle ja pieni stressin maku suussa juoksimme lähtöportille. Kone oli onneksemme myöhässä.

Matka oli onnistunut niin säiden kuin opetuksenkin suhteen.Aurinko
paistoi koko viikon ja lämpöä oli yli kaksikymmentä astetta. Tommille kiitokset siitä, ettei hänen opetuksensa jälkeen tarvitse sanoa ”olin pron opissa ja nyt on lyönti ihan sekaisin”. Muutama pieni vinkki ja paketti pysyy vielä kasassa. Mukavaa oli myös pelata samassa ryhmässä Patrikin ja Tommin kanssa. Silmänruoan lisäksi saimme seurata miten ”oikeaa golfia” pelaavat keskittyvät peliinsä. Siinä oman pääkoppansa hallinnassa kun meillä itse kullakin on ihan riittävästi haastetta.
Kiitokset vielä mahtavalle yksitoistahenkiselle porukalle.

Mukavaa pelikesää kaikille golfpallon kesyttäjille!

Teksti Pia Juola

Olemme suunnittelemassa ensi talveksi pelimatkaa johonkin missä pippuri kasvaa. Kannattaa pitää silmät ja korvat auki.