Ruokaisat BonBoozt-välipalajuomat antavat puhtia naisten tämän kauden avauskisaan huomenna lauantaina. Juomien suunnitteluun on osallistunut Masterissakin ravitsemusluennon pitänyt ravitsemusterapeutti Hanna Partanen.

Lähtökohtana tuotekehityksessä on ollut mm. tutkimustieto suomalaisten liian vähäisestä kasvisten, hedelmien ja marjojen käytöstä sekä kuidun saannista. Yhdessä BonBoozt-juomapakkauksessa (0,5 l) on peräti 300 g kasviksia, marjoja ja/tai hedelmiä, 6,6 g kuituja sekä 10 g proteiinia. Ravitsemussuositusten mukaan kasviksia, marjoja ja hedelmiä pitäisi päivittäin syödä vähintään 500 g ja kuituja saada vähintään 25-35 g päivässä.

BonBoozt-välipalajuomien rakenne on tarkoituksella paksuhko, koska on tieteellistä näyttöä siitä, että sakeampi neste poistuu mahalaukusta hitaammin kuin laimea, ja kylläisyysvaikutus on parempi.

Proteiinia yhdestä annoksesta (puolet pakkauksesta) saa lähes kinkkuvoileivän verran. Proteiinin lähteenä on kaura ja lupiini, joten tuotteet sopivat sekä maito- että soija-allergisille. Jotkut maapähkinäallergikoista voivat kuitenkin saada oireita myös lupiinista.

Keltaisessa pakkauksessa oleva Bon Boozt Smooth Kick -vaihtoehto kehitettiin erityisesti ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsiviä ja FODMAP-ruokavaliota noudattavia varten.

Aurinkoista, nautinnollista ja hauskaa Villit kortit -kisaa!

 

Kirjoittajana ja kuvaajana: Liisa Pättiniemi-Fagerström