Master Golf Course Oy:n osakkaille helmikuussa 2021

Golfkausi 2020 oli kokonaisuudessaan ikimuistettava, mielialat kauden suhteen heilahtelivat laidasta laitaan. Alkuvuoden epävarmuus pelaamisesta ja toiminnan pyörittämisestä vaihtui lopulta ennätysvilkkaaseen kauteen. Pelaamisen määrä kasvoi 37,8 %, kierrosmäärä päätyi lopulta lukuun 54.758 kierrosta. Golfin suosioon vaikutti varmasti julkinen hyväksyntä turvalliseksi katsotulle lajille, jota voitiin harrastaa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Kierrosmäärien nousu kasvatti kohtuullisesti myös liikevaihtoa. Masterin tulos vuodelta 2020 on poikkeuksellisen hyvä. Yhtiö teki alkukauden epävarmuuden jälkeen positiivisen tuloksen verrattuna budjettiin. Tilinpäätösaineisto ja toimintakertomus tulevat kokonaisuudessaan teille erillisellä postilla.

COVID-19 taudin aiheuttamat muutokset vaikuttavat todennäköisesti meidän toimintaamme tälläkin kaudella. Rajoitukset tulevat uskoakseni näkymään yhä kesän 2021 tapahtumissa. Uskoni siihen, että golfin suosio jatkuu edelleen, on kuitenkin vahva. Taloudellisesti tulemme selviämään tästäkin vuodesta, kunhan te kaikki tulette edelleen pelaamaan ja tuotte samalla ystäviänne ja perheenjäseniänne Masteriin.

Pelioikeuksien ja osakkeiden kysyntä on lisääntynyt merkittävästi. Kuulemamme palautteen mukaan pelioikeuden hinnat vuokramarkkinoilla ylittävät jo yli 1500 euroa. Joten jos olet vuokraamassa pelioikeuttasi, niin huomioithan tämän. Osakkeidenkin hinnat ovat noususuhdanteessa, eli jos olet myymässä osakettasi, kannattaa olla ensin yhteydessä toimistoon. Autamme mielellämme myyntiin liittyvissä kysymyksissä ja kerromme, millä hinnoilla kaupat ovat toteutuneet.

Kenttien kunto oli kauden aikana saadun palautteen mukaisesti hyvä. Masterin osakkaat ovat antaneet Uudenmaan alueen osakkaista parhaat arvosanat omasta kentästään viimeisen neljän vuoden ajalta. Kiitos siitä teille kaikille, tämä tieto kannustaa meitä kehittämään toimintaamme vieläkin paremmaksi.

Osakkaalle suunnattuna etuna on nyt tarjolla mahdollisuus pelata kaksi kierrosta golfia kolmella muulla golfkentällä. Master Golf lähtee mukaan Golf Talman, Pickala Golfin ja St. Laurence Golfin väliseen yhteistyöhön. Näiden kenttien osakkaat saavat vierailla veloituksetta toistensa kentillä kaksi kertaa kauden 2021 aikana. Edusta lisää lähettämässämme uutiskirjeessä.

Master-kentällä järjestetään naisten ja miesten avoimet Suomen mestaruuskilpailut 14.-17. heinäkuuta. Tapahtuma tehdään yhteystyössä Suomen Golfliiton kanssa. Tarvitsemme kilpailupäivinä muutaman vapaaehtoisen masterilaisen erilaisiin tehtäviin. Jos olet halukas osallistumaan kisatalkoisiin, ole yhteydessä toimistoon.

Kevätyhtiökokouksen aika on kohta käsillä. Kokouksessa päätetään yhtiöjärjestyksen mukaisesti tilinpäätöksen hyväksymisestä ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle. Katsomme, kuinka kokous saadaan toteutettua vallitsevien rajoitusten mukaan. Etäkokouksen mahdollisuutta harkitaan, mutta on myös mahdollista, että kokous siirtyy lähemmäksi kesää, jolloin se voidaan rajoitusten voimassa ollessa pitää esimerkiksi ulkona.

Uuden kauden alkua odotetaan Masterin toimistolla suurella sydämellä. Sitä ennen on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet nauttia Suomen talvesta ja sen tuomista liikuntamahdollisuuksista.

Golfterveisin,

Jaakko Tuominen
toimitusjohtaja