Andalucian master

 

Pelasin Espanjassa toista kertaa Andalucian Junior Master kilpailun, joka oli mahtava kokemus. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna Villa Nueva golfissa, joka sijaitsee Cadizin lähellä.  Pelasin pojat 13-14 vuotiaiden sarjaa, joka pelattiin keltaiselta tiiltä. Kentän pituus oli lähes 5900 metriä, joten se oli melkoisen pitkä. Sarjassani osallistujia oli 48 ja kilpailu kesti kaksi päivää. Ennen kilpailua meille oli järjestetty virallinen harjoituspäivä, jolloin kenttä oli varattu meille junioreille. Pelasin harjoituskierroksen ihan hyvin. Kenttä vaikutti mukavalta, mutta osa väylistä oli todella vaikeita. Kilpailussa ei saanut käyttää etäisyysmittareita, joka oli minusta aika erikoista. Käytimme sen sijaan väyläopasta, mikä teki pelistä paljon mielenkiintoisempaa ja hauskempaa.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä ryhmässäni oli yksi Espanjassa asuva britti ja espanjalainen poika. Lähtöaikani oli 15.30. Kenttä oli hyvässä kunnossa, mutta se oli todella kuiva ja oli myös todella kuumaa. Kierroksen aikana puttini ei kulkenut hyvin, mutta löin silti todella hyvin. Kentän griinit olivat todella nopeita ja vaikeita.

Toisena kisapäivänä puttini olivat jo paljon parempia. Tällä kertaa ryhmässäni oli kaksi espanjalaista poikaa. Välillä heidän kanssa oli vähän vaikeaa kommunikoida, mutta pärjäsin hyvin pienellä espanjan kielellä. Meillä oli kuitenkin hauskaa yhdessä. Kahden päivän kilpailun voittotulos oli yksi yli paarin.

Miten Espanjassa kilpailut järjestetään?

Espanjassa juniorikilpailuista tehdään isoja tapahtumia joissa on yleensä koko perhe mukana. Pelaajille tarjotaan myös säännöllisesti vettä ja pientä purtavaa. Kierroksen lopuksi pelaajille tarjotaan ruuat. Rangella on pallot laitettu jo pelaajille valmiiksi kasaan ja harjoitus kilpailu oli myös ilmainen.

Max Eskelinen