Hei!

 

Future tour X5 ja Future tour 5 kisat pelattiin 22.8 ja 30.8 Ringside Golffissa ja Tuusulan golfklubilla molemmat syksyisissä ja sateisissa tunnelmissa. Ringside golffissa etuysi sujui ilman sadetta vaikkakin sää oli kylmä ja synkkä, mutta takaysillä välillä satoi ehkäpä eniten mitä itse olen golfkentällä kokenut. Tuusulassa koko kierroksen aikana satoi niin että kaikki paikat ehtivät kastua totaalisesti kierroksen mittaa. Kummankaan kentän kunnossa ei ollut mitään erityistä sanottavaa. Griinit eivät olleet hitaita, mutta eivät myöskään kovinkaan nopeita tai kovia. Tuusulasta mainittakoon se, että griinit olivat erittäin spinnaavia. Jopa griinillä alamäkeen laskeutunut rauta ysillä lyöty pallo otti muutaman metrin backspinnit. Väylät tuusulassa olivat myös aika märät, eikä draiverilla rulleja oikein tullut. 

 

Ringside golffissa löin rangella suhteellisen rennosti ja hyvin ilman mitään tekniikka-ajatuksia. Kentälläkin lyönti tuntui ihan hyvältä, mutta avaukset ja putti olivat niin tasaisen huonoja, että tulosta oli vaikea tehdä. En lyönyt yhtään avausta, joka olisi lähtenyt reilusti linjasta ohi, mutta löin aina tasaisesti muutaman metrin väylän ohi raffiin. Rangaistuslyöntejä tuli monta, koska avaukseni menivät väylien ns. keskellä oleviin vesiesteisiin. Saatoin siis lyödä hyvältä tuntuvan ja hyvä kaarisen lyönnin, mutta silti ne jotenkin aina menivät veteen. Loppuhuipennus surkeaan kierrokseen oli viimeisellä reiällä, jossa chippasin eaglesta ja kolme puttasin metrin birkku putin, jonka seurauksena ”helppo birkku” olikin loppujen lopuksi bogi.

 

Tuusulassa rangella lyöntini oli aivan hukassa niin kuin se oli ollut jo yleisesti viimeisen kahden kuukauden aikana. Mielessäni oli tekniikka-asiat ja mitä minun pitäisi tehdä eri tavalla. Nämä asiat eivät kuulu hyvään kisakierrosta edeltävään range lämmittelyyn. Yritän aina lyödä kisoissa ja muutenkin kierroksella miettimättä mitään tekniikka. Lyön vain. Tuusulassa ykköstiille astuessa sitä fiilistä, että voisin vain lyödä ei vain ollut. Kaikki tuntui ihan kamalalta. Onnistuin kuitenkin saamaan avauksen väylälle ja ensimmäiset 6 reikää enteilivät ihan hyvästä kierroksesta vaikkakin niihin reikiin kuului yksi outti. Seitsemännen reiän par 5 hölmöilyt johtivat kuitenkin triplaan ja niin ainekset totaaliseen sulamiseen olivat koossa. Olin saanut tehtyä yllättävän hyvää tulosta kamalalla lyönnillä, mutta tuon reiän jälkeen pää meni sekaisin ja hyvään tulokseen vaadittava tsemppi ja yritys loppui. Loppukierros olikin melkeinpä pelkkää tuskaa ja yritin vain päästä kunnialla maaliin saakka. 

 

Terveisin Lassi