Master-kentän greenien hoito 27.9.2016

Syksyinen holkitus tehdään, jotta viheriöiden pinta säilyisi ilmavana ja vettä läpäisevänä. Näin vältytään viheriön pinnan liialliselta tiivistymiseltä.

Työtehtäviin kuuluu yhdeksän eri toimenpidettä, viheriöiden holkitus, jossa viheriön pinnasta poistetaan n. 5 cm syvyydeltä materiaalia. Tästä syntyneet ns. papanat kerätään pois. Tämän jälkeen viheriön pinta puhalletaan puhtaaksi lopuista roskista.

Seuraavaksi viheriön pinnalle levitetään tasainen kerros katehiekkaa. Hiekan jälkeen kylvetään rönsyrölliä joka harjataan syntyneisiin reikiin kahdella eri harjakoneella. Viimeistelynä viheriöt jyrätään ja lopuksi pinnat vielä puhalletaan ylimääräisistä roskista puhtaaksi.Greenien holkitus

Holkituspapanoiden keräys

Hiekoitus käynnissä

Harjaus

Jyräys

By | 2016-09-28T00:00:00+00:00 syyskuu 28th, 2016|Kenttätoimikunta|0 Comments